











În cadrul ședinței Consiliului Local Roman de săptămâna viitoare se vor aproba tarifele maxime care pot fi percepute pentru exercitarea dreptului de acces, în conformitate cu prevederile Legii nr. 159/2016, pe, deasupra, în sau sub imobilele proprietate publică/privată a municipiului Roman de către furnizorii de rețele publice de comunicații electronice.
Furnizorii de rețele publice de comunicații electronice care dețin rețele publice de comunicații electronice au obligația de a prezenta o declarație
pe proprie răspundere cu privire la lungimea și dimensiunea tuburilor/canalelor/galeriilor, numărul și dimensiunile căminelor pentru rețelele subterane precum și date concrete cu privire la echipamentele tehnice aferente acestora care se află pe domeniul public sau privat al municipiului Roman.
Prin H.C.L. nr. 136/2013 a fost aprobat Regulamentul referitor la condiţiile in care se realizează accesul pe proprietatea publica sau privata a Municipiului Roman in vederea instalării, Întreţinerii, Înlocuirii sau mutării reţelelor de comunicaţii electronice sau a elementelor de infrastructura necesare susţinerii acestora , modul de utilizare partajata a elementelor de infrastructura , precum si masurile privind construirea de retele de comunicaţii electronice.
În data de 29.11.2018 a fost publicată în Monitorul Oficial al României Decizia Președintelui Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații nr. 997/13.11.2018 privind tarifele maxime care pot fi percepute pentru exercitarea dreptului de acces pe, deasupra, în sau sub imobilele proprietate publică.
Potrivit prevederilor art. 1, alin. 1 din Decizie, unitățile administrativ teritoriale „pot percepe furnizorilor de reţele de comunicaţii electronice pentru exercitarea dreptului de acces pe, în sau sub imobilele proprietate publică tarifele maxime prevăzute”.
Proiectul de hotărâre precum și tarifele propuse le găsiți aici: https://primariaroman.ro/wp-content/uploads/2019/06/006-tarife-acces-domeniu-public-privat_compressed.pdf