











Pe data de 5 decembrie, anul curent, Ionel Arsene, președintele CJ Neamț transmitea romașcanilor următorul mesaj:
„Datorită implicării Consiliului Județean Neamț, instituție în subordinea căreia se află Compania Apa Serv – furnizorul de apă potabilă, în cursul acestei săptămâni au fost executate lucrările care au presupus schimbarea cursului râului Moldova, astfel încât din albia acestuia, în zona Pildești – Simionești, să se poată alimenta puțurile de aducțiune din care se face captarea apei pentru oraș și comunele limitrofe. De la începutul lunii octombrie, în municipiul Roman nu se mai putea asigura apă potabilă în program non-stop celor peste 50.000 de consumatori.
În câteva zile se va acumula apă în rezervoare, astfel încât să se reia furnizarea în program non-stop. Regret nespus că a existat acest disconfort major pentru romașcani, dar bine că am reușit să rezolvăm problema. Sunt un om de cuvânt și dacă le-am promis oamenilor zilele trecute că mă implic personal în găsirea unei soluții care să le vină în ajutor, m-am ținut de cuvânt”.
Astăzi, 18 decembrie, furnizarea apei în Roman se face cu întreruperi și noaptea dar, mai nou, și ziua.
De vină este apa, nimeni altcineva!
Oficialii spun că situația se cunoștea dar…nu s-au făcut investiții. Bun! Acum, se știe situația și nu se anunță nicio investiție. Mai mult, pentru toată această situație nu se face nimeni răspunzător.
Ar trebui ca președintele CJ Neamț să ceară demisia…râului Moldova, pentru că nu dă apă romașcanilor, și tuturor apelor de munte care nu vor să se mai verse în Moldova, să crească debitul.
Nu se spune faptul că un rezervor de la Repompare 2 – Gara Roman este defect dar nu s-au alocat sume să se repare, de ani buni, capacitate de stocare care ar fi fost utilă romașcanilor. Nu se spune faptul că Romanul a fost lăsat pe locul doi la schimbarea rețelelor vechi.
Nu se spune faptul că, în unele zone, nu mai există planurile de amplasare conducte de apă, cei care execută lucrări…„lovind” accidental conductele.
Nu se spune faptul că…premeditat, romașcanii au fost lăsați pe locul 2.
Însă, e bună și criza, pentru că a scos în evidență toate astea, lucruri pe care nu le cunoșteam dacă nu eram puși în această situație.
Nu se spune faptul că toți cei care s-au perindat pe la conducerea ACVASERV Roman (fost), APASERV, mai nou, nu s-au dus cu jalba în proțap la ministere să obțină fonduri. Toți au așteptat!
În condiții normale, o astfel de situație ar fi fost preluată de organele de cercetare competente pentru că, situația se cunoștea, așa cum afirmă toți, dar nu s-a luat nicio măsură.
S-a așteptat premeditat să se manifeste criza de acum! S-a așteptat ca romașcanii să nu poată beneficia de…apă.
Suntem curioși, ce felicitări vor transmite presei toți cei care ar fi trebuit să gestioneze situația, cu prilejul Crăciunului și a Anului Nou.
Vă spunem tot noi:
„Anul nou, cu bucurie și…apă să fie!
„Crăciun fericit…noi ne-am ținut de cuvânt!”
„Dorim să ne fiți alături și în noul an 2020 când vă vom solicita votul!
„La mulți ani cu belșug și…apă pe masă!”
Romașcanii vor trece, domnilor, și peste această criză, în Pace și înțelegere, romașcanii vor ieși în noaptea de Anul Nou și vor privi cerul, să vadă spectacolul de artificii și vor veni acasă așteptând să vină apa.
Oamenii de afaceri din Roman, cei care sunt loviți dur de lipsa apei, vor trece și peste asta.
Dar nu uitați, domnilor, că intrăm în anul 2020, cu bune și cu rele, și mergem să votăm…criza.