A+ A A-

Conducerea MARSAT Roman se implică în brevetarea unei invenții locale care a fost medaliată la Geneva

sponsor marsatMedicul Filip Panait este un cunoscut inventator din zona Roman care a obținut mai multe medalii pentru invențiile prezentate la saloanele organizate în Europa.

Ca orice inventator, latura financiară este foarte importantă pentru cercetare și brevetare și are nevoie de implicarea unor oameni de afaceri care să susțină și să înțeleagă acest lucru.

Inginerul Vasile Balcan, directorul general al MARSAT Roman s-a implicat și a susținut mai multe evenimente locale și regionale precum și pe promotorii acestora.

„Am reușit să mă văd cu sponsorul meu principal și am discutat despre cercetarea românească. Domnul director Vasile Balcan este patronul firmei Marsat SA, care are activități în domeniul agriculturii, distribuției utilaje agricole, distribuției de produse petroliere și mi-a sponsorizat participarea la salonul de invenții de la Geneva din 2015 și din 2018.

Fără contribuția sponsorilor nu aș fi reușit să promovez cercetarea românească peste hotare. Am convenit să încercăm brevetarea internațională a ultimei invenții care a fost medaliată cu argint la Geneva, în anul 2018.

Brevetarea internațională este costisitoare și am primit asigurări că mă va sponsoriza și în acest domeniu. Domnul director mă cunoaște de peste 30 de ani, de când eram tânăr inventator și mergeam la firma la care era inginer șef, unde mai făceam diverse piese și dispozitive cu oamenii din subordine. Dorim să obținem prioritate absolută la nivel mondial pentru autovehiculele electrice pe bază de curent pulsatil în mediu lichid. Trebuie știut că primul avion autopropulsat a fost inventat de românul Traian Vuia, iar primul avion cu reacție a fost inventat de Henri Conadă.

Dacă reușim să brevetăm primul automobil electric pe bază de curent pulsatil în mediu lichid, vom realiza o altă prioritate absolută de mare anvergură.

Autonomia autovehiculului va fi foarte mare, greutatea sistemului de acumulare foarte mică și la un preț accesibil pentru toți cetățenii. Personal am să fac tot ce-mi stă în putere să brevetez invenția pe plan internațional. Am realizat deja primele experimente care sunt promițătoare. Sper ca în cel mai scurt timp să pot anunța primul prototip funcțional de autovehicul electric ieftin și cu autonomie mare”, spune medicul Filip Panait.

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2019 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.