A+ A A-

Primăria Roman vă invită la concert. Intrarea este liberă

invitatie la concertPrimăria municipiului Roman vă invită duminică, 11 noiembrie, de la ora 16.00, la concertul susținut de Orchestra Metropolitană București, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, ce va avea loc în grădinile Arhiepiscopiei Romanului. Evenimentul este organizat de Asociația Municipiilor din România (AMR), for consultativ din care face parte și municipiul Roman.

AMR implementează proiectul „Rapsodiem - De la geneză la CENTENAR”, cofinanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, care are ca obiectiv general Celebrarea Centenarului României sub aspect cultural-artistic, prin realizarea a trei concerte în trei municipii din România, susținute de Orchestra Metropolitană București, condusă de dirijorul Daniel Jinga, și difuzarea a două filme de scurt metraj - „Rapsodia Română I”, compusă de George Enescu și „Valurile Dunări”, compusă de Iosif Ivanovici.

Municipiul Roman a fost ales să facă parte din proiect întrucât este unul din puţinele oraşe din Moldova care se poate mândri cu existenţa a două cetăţi - Cetatea Muşatinilor, cea mai sudică fortificaţie moldovenească de la sfârşitul secolului al XIV-lea şi Cetatea Nouă a Romanului construită de Ştefan cel Mare (domn al Moldovei în perioada 1457–1504), la locul de confluenţă a râurilor Moldova şi Siret, precum și datorită faptului că în centrul oraşului se află fosta Şcoală de Muzică şi casa celui care a fost dirijorul Sergiu Celibidache.

Concertul Orchestrei Metropolitane București se desfășoară în grădinile Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului începând cu ora 16.00, printre artiștii invitați numărându-se Oana Șerban, Liviu Indricău și Florena Radu.

Intrarea la eveniment este liberă.

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.