A+ A A-

Bărbatul care și-a înjunghiat socrii și soția a fost condamnat

barbat condamnatTragedia s-a petrecut în casa socrilor (în localitatea Filioara, comuna Agapia), în ziua sărbătoririi Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, în după-amiaza de 21 mai 2018.

Era ziua onomastică a socrului şi a soţiei atacatorului. Individul era supărat pentru că luase o amendă după ce, cu câteva zile în urmă, făcuse scandal tot la casa socrilor. După ce și-a făcut curaj cu o cantitate destul de mare de alcool, gândul răzbunării a pus stăpânire pe bărbat, s-a îndreptat, din nou, spre casa socrilor și înarmat cu un cuțit a început să îi lovească pe bătrâni și pe nevastă, așa cum i-a întâlnit în cale.

Din fericire, copiii (o fată de 18 ani şi un băiat minor), nu erau acasă în momentul atacului. Imediat după ce și-a atacat familia, el a fost văzut de sătenii din Agapia, alergând spre Pădurea de Argint. Pe drum, și-a abandonat telefonul mobil. Zeci de poliţişti şi jandarmi, inclusiv membri ai trupelor speciale, au pornit în căutarea fugarului imediat după incident, informează stiri-neamt.ro

„Condamnă pe inculpatul B. R., aflat în prezent în Penitenciarul Bacău, la pedeapsa de: 9 (nouă) ani închisoare şi 4 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…), pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat.

Admite în parte cererea de constituire de parte civilă formulată de B. E., S. A. şi S. C. şi obligă pe inculpat să achite acestora câte 1.666 lei cu titlu de daune materiale şi câte 5.000 lei cu titlu de daune morale. (…) obligă pe inculpat să achite Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ suma de 27.221,02 lei, actualizată la data executării, la care se adaugă dobânda legală, Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi suma de 11.194,21 lei, la care se adaugă dobânda legală până la achitarea prejudiciului şi Spitalului Orăşenesc Sfântul Dimitrie Tîrgu Neamţ suma de 513 lei, actualizată la data plăţii, reprezentând cheltuieli de spitalizare a persoanelor vătămate. (…) obligă pe inculpat să achite statului suma de 1.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. (…) obligă pe inculpat să achite persoanelor vătămate suma de 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare”, scrie în decizia instanței care nu este definitivă.

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2019 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.