A+ A A-

Parohia Horia: „Zidirea unei Sfinte Troițe într-o parohie constituie un eveniment binecuvântat de Dumnezeu”

sfintire troitaJoi, 13 septembrie, la Horia, a avut loc manifestarea de sfințire a unei troițe, în prezența oficialilor locali și reprezentanților Bisericii.

„Ctitorirea unei Sfinte Troițe include in ea si un înțeles apofatic a jertfei credinței. Astfel, familia ce ctitorește o Sfânta Troița împlinește din plin porunca cea mai importanta a Legii, atât in dimensiunea ea verticala cat si orizontala: iubirea lui Dumnezeu din toata inima si iubirea dezinteresată a aproapelui!sfintire troita 3

Ctitorul unei Sfinte Troițe iubeste sfințenia" podoabei Casei Lui Dumnezeu" si primește in dar harul Preasfantului Duh.

Mulțumim tuturor celor ce ne-au dat prilejul de a ne bucura de acest moment duhovnicesc: familia Apetrei Gheorghe si Irina cu copiii lor, ctitorii Sfintei Troițe, si sprijinul logistic al Consiliului Local Horia in frunte cu D-l primar Cristian Baciu.sfintire troita 2

Mulțumim pentru binecuvantarile arhierești ale Inaltpreasfintitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacăului, transmise prin Preacuviosul Parinte Arhimandit Andrei Ioniță!

Mulțumim domnului Deputat Dan Laurențiu Leoreanu pentru prezenta si cuvintele frumoase transmise!

Mulțumim Preacucernicilor Parinti, Doamnei Director si cadrelor didactice impreuna cu elevii de la Scoala " Carmen Sylva" pentru ca ne-au fost alaturi la acest binecuvantat eveniment!

Pr. Paroh Gheorghe Smerea

Sursa: Parohia Horia

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2019 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.