A+ A A-

Romașcanii sunt invitați la filme în aer liber, în Piața Roman Vodă

filme gratis la romanCaravana filmelor TIFF continuă cu prima oprire, la Roman, în zilele de 17 și 18 iulie. Romașcanii iubitori de film vor putea urmări două producții de excepție, în parcarea din Piața Roman Vodă, începând cu ora 21:45. Intrarea este liberă.

Marți, 17 iulie, pe ecran va fi proiectat filmul Jafuri, mașini și fidelitate fără limite / Le Fidèle (r. Michael Roskam).

Lansat în toamna anului trecut, în cadrul Festivalului Internaționat de la Veneția, cel de-al treilea lungmetraj din cariera regizorului belgian promite o poveste de iubire plină de obstacole și provocări, adusă la viață de Matthias Schoenaerts și Adèle Exarchopoulos, care îi va ține pe spectatori în suspans preț de mai bine de două ore.

A doua seară de proiecții, miercuri, 18 iulie, oferă romașcanilor filmul La revedere acolo sus / Au revoir là-haut / See You Up There (r. Albert Dupontel), câștigător a 5 trofee César.

Povestea tragi-comică a protagoniștilor, inspirată de romanul omonim al lui Pierre Lemaitre, este parcă special construită pentru a reaminti publicului că tema absurdității războiului nu se va demoda niciodată.

În ziua în care este anunţat armistiţiul cu Germania şi focurile încetează, soldaţii Albert Maillard (interpretat de Dupontel însuşi) şi Edouard Pericourt (Nahuel Perez Biscayart) răsuflă uşuraţi: au supravieţuit celor patru ani de război. Totuşi, comandantul unităţii lor, locotenentul Pradelle (Lauren Lafitte) îşi doreşte continuarea acestuia, aşa că îşi trimite proprii oameni într-un măcel orchestrat pe loc.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Sursa: Comunicat de presă Primăria Roman

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.