A+ A A-

Școli de vară în Parohiile Văleni și Roman – Parohia „Ștefan cel Mare și sfânt”

scoli de vara 2Sub directa coordonare a Protopopiatului Roman, au debutat cursurile Scolii de vara in Parohia Văleni.

Copiii au participat la ateliere de creație in cadrul cărora au fost inițiați in arta picturii pe apa - o tehnica turceasca, jocuri si decorațiuni din hârtie. Acțiunea s-a desfășurat in baza unui parteneriat intre Parohia Ortodoxa Văleni si Asociația cultural-artistica „Gong'' din Roman, coordonata de doamna profesor Catalina Bostan, asistata de actrița Gabriela Ioniță, Daniela Crețu și învățătoarea Acsinte Elena.

În Parohia „Stefan Cel Mare si Sfânt" din Municipiul Roman, în contextul anului omagial, s-au desfășurat mai multe concursuri si activități duhovnicești, de creație, literare si artistice, componente ale Scolii de vara „Noi suntem romani!".scoli de vara 1

Proiectul s-a desfășurat in parteneriat cu școala „Sergiu Celibidache" din Municipiul Roman, astfel cei 40 de copii participanți au fost coordonați de doamnele învățătoare Koszta Alina-Elena si Magdalena Cozma.

Aceasta perioada a coincis si cu serbarea hramului parohiei, a „Sfântului Voievod Stefan Cel Mare", când, copii, tineri si credincioși de toate vârstele si numeroși preoți au participat la slujba de priveghere.

Toți copiii au primit diplome si premii.

Sursa: Protopopiatul Roman

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.