A+ A A-

Iulian Bulai: „Guvernul PSD nu vrea autostradă în Moldova. O spune omul trimis la Bruxelles de către acest partid”

autostrada intalnire cretuPrecizam într-o informație anterioară că astăzi, 20 iunie, la Parlamentul Europei de la Bruxelles s-a deplasat o delegație a Grupului de inţiativă civică „Împreună pentru A8” şi Asociaţia „Moldova vrea autostradă” care a organizat un protest pentru sensibilizarea oficialilor de acolo cu scopul obținerii de sprijin pentru realizarea autostrăzii în regiunea Moldovei, legătura cu Ardealul.

„A fost organizată o întâlnire între reprezentanții societății civile și comisarul european Corina Crețu pe tema finanțării Autostrăzii A8.

În urma întâlnirii pe care am avut-o au reieșit următoarele:

-      „Guvernul României nu a cerut bani pentru Autostrada A8. Acest proiect de infrastructură nu figurează în solicitarea guvernului față de Comisia Europeană.”

-      “Noi ducem lipsa de proiecte din partea României.”

-      “Acum avem bani alocați pentru România, dar nu avem proiecte. De obicei e invers. Avem proiect, dar nu avem bani.”

-      Un eventual studiu de fezabilitate pentru acest proiect va finantat de către UE in proporție de 85%. 15% ar fi contribuția statului. În momentul de față nicio autoritate din România nu a solicitat acești bani.

Pe înțelesul tuturor: guvernul PSD nu vrea autostradă în Moldova. O spune omul trimis la Bruxelles de către acest partid. Mulțumim de deschidere, doamnă comisar.

Ajută. Ajută mult. Dar poate vorbiți și acasă să se facă o prioritate din această investiție mult dorită de români”, spune deputatul de Neamț Iulian Bulai care a fost prezent cu grupul de inițiativă la Bruxelles.

„Concluziile discuțiilor:

- la EU sunt destul de mulți bani pentru studiul de fezabilitate. Nu au fost ceruți de către România. Se mai poate face asta. Până în 2020.

- dacă nu se cer bani acum de la Comisie, între 2020-2027 nu se poate începe construirea acestei autostrăzi

- CNAIR refuză colaborarea cu Banca Europeană de Investiție pentru a lucra împreună la studiul de fezabilitate”, mai precizează parlamentarul de Neamț.

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2019 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.