A+ A A-

Au fost semnate contractele pentru realizarea Parcului Jora, în Roman. Valoarea totală este de 1.888.718 lei

proiect parc joraMarți, 12 iunie, primarul Lucian Micu a semnat contractele de execuție pentru realizarea unui nou parc în Roman, cu bani de la Uniunea Europeană.

Este vorba de Parcul Jora, zona neamenajată de spațiu verde de lângă Kaufland.

Conform proiectului pe fonduri europene, în zonă se vor amenaja alei pietonale, o zonă pietonală pentru promenadă, piste pentru biciclişti, locuri de joacă, derdeluş pentru sănii, grupuri sanitare. Parcul Jora va beneficia de iluminat public şi iluminare ambientală, mobilier urban (bănci din lemn, coşuri de gunoi metalice stradale), zonă pietonală, terasamente, sistem de irigaţii, reţele de apă - canal, sistem de supraveghere video.

Valoarea totală a proiectului (inclusiv TVA eligibil) este de 1.888.718,73 lei.

Conform cerințelor impuse de UE, proiectul cuprinde două contracte de lucrări, unul ce presupune partea de construcție efectivă și celălalt care va impune realizarea instalațiilor de apă, canal, iluminat și a sistemului de supraveghere.

Primul lot de lucrări a fost câștigat, prin licitație publică, de asocierea dintre Occidental Construct Roman și II Pascu Roxana (Iași), pentru suma de 774.807,24 de lei, fără TVA.

Cel de-al doilea lot de lucrări a fost câștigat, prin licitație publică, de asocierea dintre Occidental Construct SRL Roman și Norsonic SRL Moinești, pentru suma de 386.901,45 lei, fără TVA.

Durata totală a lucrărilor de execuție a proiectului este de 16 luni.

Foto: arhivă

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.