A+ A A-

Posturi de ucenici la fabrica de ciment HeidelbergCement de la Tașca - Neamț

haidelberg ciment tascaPosturi de ucenici în domeniul producției cimentului vor fi deschise de către HeidelbergCement România, în cadrul celei de-a 3-a ediții a Programului de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă – Școala de Ucenicie 2018-2020.

Pozițiile vacante vor fi disponibile în fabrica de ciment Tașca - județul Neamț, iar la finalul celor doi ani de pregătire, absolvenții vor avea posibilitatea să devină angajați în companie.

Noua serie de ucenici va fi pregătită pentru calificarea în meseria de operator flux pentru fabrica de ciment. Participanții în cadrul programului vor parcurge un plan de formare profesională și un plan de pregătire practică în muncă, specific domeniului de activitate – procesul tehnologic de producție a cimentului, sub îndrumarea unor coordonatori de ucenicie, specialiști cu experiență ai HeidelbergCement România.

Ucenicii, angajați cu contracte individuale de muncă speciale

De-a lungul celor doi ani de pregătire profesională și calificare la locul de muncă, ucenicii care vor fi parte din acest program vor fi angajați într-una dintre cele trei fabrici de ciment HeidelbergCement România, în baza unui contract de ucenicie (contract individual de muncă în care sunt incluse anumite clauze speciale, conform Legii 259/2005 republicate).

La încheierea programului de ucenicie, participanții vor susține un examen de absolvire, în urma căruia vor obține un certificat de formare profesională, recunoscut la nivel național și european. În funcție de rezultatele obținute, ucenicii vor putea primi oferte pentru posturi corespunzătoare calificării lor, în cadrul echipei de specialiști a HeidelbergCement România.

Cine se poate înscrie în program

Chiar dacă experiența profesională anterioară nu este necesară, pentru a fi acceptați în programul de formare profesională, candidații trebuie să îndeplinească o serie de criterii:

-      Să fie absolvenți de liceu (inclusiv promoția 2018)

-      Să aibă cunoștințe de bază de matematică

-      Să aibă cunoștințe de bază de fizică-mecanică

-      Să nu dețină deja calificarea pentru meseria de „operator flux pentru fabrica de ciment”

În procesul de recrutare și selecție, aceștia vor trece în prima etapă printr-o testare a cunoștințelor teoretice din domeniile matematică și fizică-mecanică, iar în funcție de rezultate și de evaluarea profilului personal, ulterior va avea loc interviul final. Mai multe detalii pe pagina de Internet a companiei.

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.