A+ A A-

Școala Poienari, locul I la faza județeană a concursului „Cu viața mea apăr viața”

scoala poienari premiuUrmare a finalizării etapei pe localitate a concursului cu tematica de protecție civilă "Cu viața mea apăr viața" la care au fost prezente 124 de echipaje, în ziua de 15.05.2018 s-a desfășurat etapa județeană în municipiul Piatra Neamț.

Etapa județeană se înscrie în calendarul activităților din Săptămâna Națională a Voluntariatului, la aceasta fiind prezente 24 de echipaje de gimnaziu și liceu.

La finalul competiției, clasamentul a fost următorul:

a) Gimnaziu:

- Locul I – Școala gimnazială Poienari;

- Locul II – Școala gimnazială Pângărați;

- Locul III – Școala gimnazială Bodești;

b) Liceu:

- Locul I – Liceul „CAROL I” - Bicaz;

- Locul II - Colegiul Național „Ștefan cel Mare” - Tîrgu Neamț;

- Locul III – Liceul „Mihail Sadoveanu” - Borca

Obiectivele acestui concurs cu tematică de protecţie civilă se referă la:

a) dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar;

b) cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte;

c) adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă ori dezastru;

d) dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre.

Sursa: ISU Neamț

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.