A+ A A-

Procesiune cu Icoana Maicii Domnului de la Trifești. La mormântul ciobanului care a găsit icoana se va face Sfântul Maslu

icoana de la trifesti 2Sfânta Icoană a Maicii Domnului vă așteaptă pentru a o însoți în procesiune miercuri, 16 mai 2018, începând cu ora 10,30, după oficierea Sfintei Liturghii. La mormântul ciobanului care a găsit Sfânta Icoană se vor săvârși Aghiazma Mică și Sfântul Maslu, se arată pe pagina socială a Parohiei Trifești.

Care este povestea Sfintei Icoane

Sfânta Icoană Făcătoare de Minuni de la Trifeşti o întruchipează pe Maica Domnului împreună cu pruncul Iisus. Aceasta are o istorie aparte, ce se transmite din generaţie în generaţie. Potrivit acesteia, cu cateva sute de ani în urmă un cioban, care işi avea stâna pe malul drept al râului Moldova, a găsit în albia râului o bucată de lemn, adusă de ape. A luat lemnul din apă şi a incercat să facă un foc cu el. În momentul în care a încercat să taie cu un topor acea bucată de lemn, ciobanul a observat că din acesta a început să curgă sânge. Speriat şi mirat, el a mers cu bucata de lemn la preotul satului.

Din acel lemn a fost facută Sfanta Icoană, care s-a dovedit a fi făcătoare de minuni. Este cunoscută de către credincioşi sub numele: “Sfânta” sau “Sfânta de la Trifeşti”.icoana de la trifesti

Fiind cunoscută ca aducătoare de ploaie, credincioşii multor parohii au cerut, la vreme de secetă, ajutorul “Sfintei de la Trifesti”, care, după procesiuni şi rugăciuni în biserici şi ţarine a adus apa atât de necesară oamenilor, animalelor şi roadelor pământului.

Mulţi creştini din eparhie, şi nu numai, merg cu multă evlavie în pelerinaj la “Sfânta”, fie la biserica din Trifeşti, fie la bisericile unde Sfânta Icoană se află în procesiune, pentru a-I cere Maicii Domnului sănătate şi belşug în case.

În ziua de miercuri, înainte de Joia Înălţării, după oficierea Sfintei Liturghii, preoţii şi credincioşii prezenţi merg în procesiune cu Sfânta Icoană la mormântul ciobanului, unde se săvârşesc Aghiazma Mică şi Sfântul Maslu.

Sursa: Parohia Trifesti

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.