A+ A A-

Roman: Ce se întâmplă cu parcările care nu au putut fi închiriate până acum, de pe străzile modernizate prin PIDU?

parcari in romanCu cinci ani în urmă se încheiau lucrările de modernizare a zonei centrale a municipiului Roman – străzile aferente, lucrări ce au fost finanțate prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană – PIDU.

Printre condițiile impuse de acest program de finanțare se numără și amenajarea de parcări, pe străzile modernizate, fără plată, condiție valabilă pe o perioadă de cinci ani – perioada de monitorizare.

În vara acestui an, perioada de monitorizare se încheie, fapt ce oferă posibilitatea administrației romașcane să adopte măsuri pentru ca parcările amenajate să poată fi închiriate.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană în Roman a cuprins patru loturi sau secțiuni: scuarul Hotel Roman - lot 1; pietonalul Ștefan cel Mare-tronsoanele I și IV - lot 2; Centrul istoric urban Ștefan cel Mare, zona cartierelor Favorit și Cuza-Vodă; reabilitarea străzilor - lot 3 și reabilitarea străzilor - lot 4.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană Roman (PIDU) reprezintă proiectul cu cea mai mare finanțare atrasă de administrația locală în exercițiul bugetar european 2007-2013 și cea mai complexă investiție realizată în Roman după 1989.

Lucrările au vizat modernizarea scuarului de lângă Hotelul Roman, a modulelor I și IV ale Pietonalului Ștefan cel Mare și a 30 de străzi din municipiu. Finalizarea Planului înseamnă 9.859 m de stradă modernizată, amenajarea a 8.920 mp de parcări, 36.729 mp de trotuare și 2.703 m canalizare.

Parcările de pe străzile care au fost reabilitate și modernizate prin finanțarea prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, chiar dacă nu vor avea statutul de parcări de reședință, în anumite zone, având în vedere că sunt și zone comerciale, vom putea fi închiriate pe durata de un an.

Vor putea fi închiriate de către persoanele care locuiesc în zona de referință dar vor putea fi închiriate și la liber, contra cost”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.  Foto: arhivă

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.