A+ A A-

Lucian Micu; „La mulți ani, celor care astăzi își serbează ziua numelui!” Sf. Nicolae sărbătorit în Protopopiatul Roman

sf ierarh nicolae sarbatorit 4Parohia cu hramul „Sf. Nicolae” din Municipiul Roman și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual. Încă de la primele ore, biserica a fost înfrumusețată și îmbrăcată în haine de sărbătoare.

Marți, 5 decembrie, la ora 17.00, un sobor de preoți și diaconi, sub protia Preacuviosului Părinte Pimen Costea, vicar eparhial, delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia.

Părintele vicar a transmis mesajul de binecuvântate al IPS Ioachim și a evidențiat importanța acestei zile in planul mântuirii noastre. sf ierarh nicolae sarbatorit 3

Marți seară, am participat la slujba de vecernie de la Biserica ce poartă hramul Sfântului Nicolae, unul dintre cei mai cunoscuți și mai iubiți sfinți ai Bisericii.

A fost un bun prilej să ne amintim de cei dragi, să-i prețuim și mai mult și să nu-i uităm nici pe cei care trec prin momente mai grele și au nevoie de ajutorul nostru.

Suntem în luna sărbătorilor de iarnă, în postul Crăciunului, la final de an, și cred că cel mai important este să facem un bilanț al lucrurilor bune care ni s-au întâmplat și o listă cu lucrurile bune pe care le putem face pentru cei din jur. Sper ca fiecare dintre dumneavoastră să aibă de așezat pe hârtie cât mai multe lucruri bune făcute și trăite, iar răsplata de la Moș Neculai să fi venit pe măsură.

La mulți ani tuturor celor ce astăzi își serbează ziua numelui!” – Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

sf ierarh nicolae sarbatoritÎn aceste zile în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului se desfășoară proiectul Eparhial „Fii dar din Darul lui Dumnezeu”, un proiect ce vine in sprijinul copiilor aflați în zone rurale defavorizate. De aceea, la finalul slujbei, PC. Pr. Protopop Dragoș Munteanu, parohul bisericii, alături de preoții slujitori cât și de oamenii cu inima mare au răspuns nevoilor copiilor din parohia Ghidion, dăruindu-le haine, încălțăminte, rechizite și dulciuri. Copii au fost foarte bucuroși de darurile primite mulțumind binefăcătorilor prin colind.

Părintele paroh a mulțumit tuturor celor prezenți și celor care au fost alături de el la finalizarea proiectelor social-filantropice.

La finalul întâlnirii au fost împărțite credincioșilor, peste 400 de pachete cu alimente. Sursa: Protopopiatul Roman

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.