










Astăzi, la Primăria Roman s-a desfășurat o ședință tehnică privind autostrada A7 și traversarea râului Moldova în zona Pildești-Simionești.
La întâlnirea de astăzi au participat reprezentanții CNAIR, cei ai SGA Bacău și ai APA Serv, alături de primarul municipiului Roman Leonard Achiriloaiei.
„S-a discutat despre mai multe soluții tehnice pentru a nu afecta alimentarea și captarea de apă de la Pildești-Simionești și a alege cea mai bună variantă pentru podul peste râul Moldova. În cel mai scurt timp, în funcție de răspunsul primit de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, se va alege varianta finală.
Am promis autostradă, ne ținem de cuvânt. La finalul acestui an se va lansa licitația pentru execuție, iar la anul se vor deschide primele șantiere în zonă”, spune subprefectul județului Neamț Florin Zaharia.
„Astăzi, s-a desfășurat o întâlnire cu autoritățile locale și toți actorii implicați în construcția autostrăzii A7. S-a discutat despre podul peste Moldova, din zona Pildești-Simionești, care continuă tronsonul din A7 spre Săbăoani.
Colaborarea dintre autoritățile locale și centrale e foarte importantă pentru a putea respecta termenele pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru sectorul Bacău-Pașcani”, precizează deputatul USR de Neamț Iulian Bulai.
După finalizarea acestor discuții se va lansa documentația pentru acordul de mediu. Studiul de fezabilitate cu toate observațiile și elaborarea proiectului tehnic vor fi predate pe 15-20 iulie.

Pe A7 Ploiești – Buzău devizul general va fi trimis de proiectant. Există câteva clarificări pentru care va fi primit răspuns astăzi din partea CNAIR.
Studiul geotehnic pe tronsonul Buzău-Focșani va fi predat către CNAIR cu observațiile necesare până vineri. Licitația publică este estimată a fi lansată în septembrie.
Pe Focșani-Bacău se realizează în continuare investigații geo, există 16 foraje și lucrează în prezent 3 utilaje.
Pe Bacău – Pașcani au fost primite observații la revizia a doua a studiului de fezabilitate săptămâna trecută. S-au finalizat și discuțiile legate de nodurile rutiere, inclusiv cel dintre A7 și A8, din județul Neamț.
Pașcani – Suceava – Siret: CNAIR va transmite observații săptămâna aceasta pentru AMC 2.
Pe sectorul Tg. Mureș – Tg. Neamț investigaţiile geo sunt finalizate, urmează transmiterea studiilor geo pentru 2 sectoare la finalul acestei săptămâni. Studiul geo complet are ca dată de finalizare 7 august.
Pe Tg. Neamț – Iași – Ungheni urmează o întâlnire cu proiectanții studiului geotehnic, pentru pregătirea primilor 12 km (Moțca – Tg. Frumos).
La sfârșitul săptămânii se trimit variantele de traseu propuse și solicitările pentru realizarea studiilor geo și de fezabilitate”, mai spune deputatul Iulian Bulai.
Foto: Iulian Bulai