










După ce am publicat materialul legat de începerea lucrărilor pentru amenajarea Centrului Multicultural UNIREA Roman, așa cum este denumit proiectul, am primit mai multe întrebări despre ce va fi amenajat, la final, în acest obiectiv modernizat.
Se vor mai face proiecții de filme?
Vom mai avea cinematograf?
Ce săli va avea la interior?
Iată răspunsurile la întrebările dumneavoastră, răspunsuri oferite de primarul municipiului Roman Leonard Achiriloaei.
„După finalizarea proiectului, Centrul Multicultural UNIREA va avea trei săli de proiecție: o sala mare de 138 de locuri cu un ecran de proiecție de 10,5 metri și alte două săli mai mici, cu 76 de locuri fiecare, cu ecrane de proiecție de 4,5 metri.
Sălile de proiecție sunt prevăzute cu locuri speciale pentru persoane cu dizabilități.
Întreg centrul multicultural va beneficia de aparatură tehnică de înaltă performanță și rezoluție.
La intrare va fi un foaier de 78 metri pătrați, casă de bilete, grupuri sanitare, zonă de lobby, spații de depozitare.
Zona de parter mai conține și vestiare, spații tehnice, holuri și birouri pentru personalul angajat.
La etaj, sunt spații suport; cinci camere tehnice dedicate proiecțiilor, zone de birouri și grupuri sanitare.

În final, prin dotarea modernă, prin compartimentarea specifică, vom putea oferi romașcanilor un centru multicultural deosebit, cu săli de proiecție.
Aici vom putea găzdui și alte activități; spectacole de teatru, seri muzicale, miniconcerte, seri de poezie și multe altele.
Viitorul centru multicultural va putea oferi romașcanilor o acoperire foarte bună pentru toate activitățile culturale care ar putea fi de interes.
Va avea și o zonă de acces pentru automobile, parcări, zonă pietonală, parc pentru copii și spații verzi. Va fi un loc deosebit de frumos”, a declarat Leonard Achiriloaei, primarul municipiului Roman.
Problemele care se vor ivi vor fi strâns legate de personalul care ar putea fi angrenat în activități și de faptul că timp de cinci ani, autoritățile beneficiare, în speță Primăria Roman, nu pot schimba destinația obiectivului și nici nu pot angrena în colaborare firme terțe de servicii de entertainment.
Totul trebuie gestionat și administrat de Primăria Roman timp de cinci ani, cu resurse proprii.
Mai multe detalii, găsiți aici: