



Consilierul de presă al Spitalului Municipal de Urgență – SMUR Andreea Trifan ne informează că „începând cu prima săptămână a acestui an, Computerul Tomograf din cadrul SMU Roman a fost pus în funcțiune și a făcut primele investigații.
In acest moment, pot beneficia de investigațiile CT doar pacienții internați în spital și cei cu patologii de urgență din CPU.
Pentru început, se lucrează în program de 12 ore pe zi, de luni până vineri.
Pentru o scurtă perioadă nu se poate acoperi permanența deoarece training-ul de instruire pentru întreg personalul nu a fost finalizat”.
După cum ați fost informați, din fonduri proprii, la Spitalul Municipal de Urgență Roman s-a achiziționat un Computer Tomograf în valoare de 1.350.000 lei.

Spitalului Municipal de Urgență Roman i s-a eliberat Certificat de Urbanism nr. 548/20.12.2019, pentru „AMENAJARE CABINET MEDICAL PENTRU INSTALARE COMPUTER TOMOGRAF LA SPITALUL DE URGENTA ROMAN”.
La sfârșitul lunii februarie 2020, Ovidiu Moroșan, manager de proiect la firma General Electric, firma de unde a fost achiziționat computerul tomograf declara că „tomograful este adus în totalitate (toate părțile componente) la Spitalul Roman încă de la finele anului 2019. S-a estimat inițial că în luna martie 2020, la final, se vor face primele investigații.
Au fost, însă, niște probleme de autorizare și de obținere a avizelor necesare în dosarul de obținere a Autorizației de Construire.”
După instalarea aparatului s-a făcut documentația pentru obținerea autorizației de funcționare a apăratului și s-a trimis la CNCAN.
Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare a emis Autorizația pentru Desfășurarea de activități în domeniul nuclear nr RI 2237/2020 pe data de 27 noiembrie 2020.
Având în vedere tehnologia de înaltă performanță, firma distribuitoare a alocat pentru sesiunea de instruire a personalului un minim de 10 zile (10-14 zile).
Conform declarației conducerii Spitalului Roman, din anul 2020, Spitalul Roman a cheltuit, lunar, pentru investigații tomografice, aproximativ 20.000 lei, pentru pacienții de la CPU și aproximativ 30.000 lei, pentru investigațiile pacienților din secții. Sumele au fost plătite firmelor care dețin computer tomograf.