A+ A A-

Intervenții pentru stingerea incendiilor. Un autoturism a ars în totalitate

incendiu masinaMisiune de stingere incendiu vegetaţie uscată

Vineri, 14.07.2017, la ora 12:34, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu de vegetaţie uscată în satul Dumbrava Deal, comuna Săvineşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ şi doi pompieri voluntari din cadrul SVSU Săvineşti.

În urma evenimentului au ars cca. 1300 mp vegetaţie uscată.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Misiuni de stingere incendii

Sâmbătă, 15.07.2017, la ora 13:56, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Urecheni. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul SVSU Urecheni. Datorită intervenţiei prompte şi rapide, flăcările nu s-au propagat la întreaga construcţie.

În urma evenimentului au ars acoperişul anexei construit din lemn şi acoperit cu azbociment pe o suprafaţă de cca. 30 mp.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,cablu electric defect”.

Duminică, 16.07.2017, la ora 14:13, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un autoturism în satul Secu, comuna Vânători Neamţ. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şase pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamţ.

În urma evenimentului a ars autoturismul în proporţie de 100%.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,cablu electric cu izolaţie deteriorată sau izolat necorespunzător”.

Misiune de deblocare ușă

Duminică, 16.07.2017, la ora 12:16, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că o femeie de 81 ani din mun. Piatra Neamţ, str. Ana Ipătescu este căzută în locuinţă, conştientă, dar nu se poate deplasa pentru a deschide uşa. La adresa indicată s-au deplasat opt pompieri militari cu două autospeciale de capacitate medie şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Salvatorii au intervenit cu scara culisabilă, pentru a intra în apartamentul situat la etajul II, prin fereastra de la bucătărie. Pacienta a fost asistată medical de echipajul SMURD şi transportată la UPU Piatra Neamţ.

Asigurare măsuri specifice

Duminică, 16.07.2017, la ora 16:46, un echipaj format din şase pompieri militari şi un voluntar din cadrul campaniei „Voluntar din Pasiune” cu o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, au executat o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la o locuinţă din localitatea Dochia după ce agentul termic supraîncălzit, de la centrala termică, a dus la deteriorarea instalaţiei termice, provocând o răbufnire.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,agent termic supraîncălzit”.

În această dimineaţă, la ora 05:52, un echipaj format din cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ, a executat o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la un accident rutier, fără persoane încarcerate, în satul Pluton, comuna Pipirig. Doi adulţi şi un copil au fost preluaţi de două ambulanţe SAJ şi transportaţi la spital. Sursa: ISU Neamț

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.