A+ A A-

Ne vom topi de cald și va fi secetă. Prognoza meteo pentru iunie, iulie și august

prognoza meteoAdministrația Națională de meteorologie a publicat prognoza meteo pentru lunile de vară; iunie, iulie și august.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Iunie 2017

Temperaturile medii lunare se vor situa, in general, in apropierea mediei climatologice.

Cantitățile totale de precipitații vor fi in general deficitare, exceptând zonele de munte unde vor fi normale sau ușor excedentare.

Iulie 2017

Temperatura medie lunara a aerului va fi mai ridicata decât norma climatologica, îndeosebi in sudul, sud-estul si vestul tarii.

Cantitățile totale de precipitații vor fi deficitare in toata tara. Deficitul cel mai pronunțat s-ar putea înregistra in sudul, sud-estul si estul teritoriului.

August 2017

Temperaturile medii lunare se vor menține peste normele climatologice in sudul, sud-estul si vestul tarii si vor fi apropiate de normal in rest.

Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare in toata tara iar cantitățile cele mai scăzute s-ar putea consemna in sud, sud-est si sud-vest.

Sursa: ANM - http://www.meteoromania.ro/anm2/

Romanul Financiar

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.