A+ A A-

Deputat Laurențiu Leoreanu: „PSD Roman face ce știe mai bine: demagogie.”

laurentiu leoreanu comunicat demagogie„Am sperat că în cursa electorală pentru Primăria Roman vom asista la o competiție a proiectelor, la dezbateri serioase privind cele mai bune soluții pentru comunitatea romașcană. Din păcate, constat că Partidul Social Democrat, prin vocea senatorului Dan Manoliu, nu se dezminte de practicile demagogice care l-au consacrat și aruncă în spațiul public lucruri nedemne de un ales, reprezentant al romașcanilor în Parlamentul României. Conștient că PSD nu are cum să emită pretenții reale la fotoliul de primar al municipiului Roman, funcție care presupune experiență administrativă, transparență și viziune, Dan Manoliu repune pe agenda zilei o posibilă stare de incompatibilitate în care s-ar afla candidatul Partidului Național Liberal. Dincolo de faptul că în România trebuie să primeze prezumția de nevinovăție, dar și de faptul că între colegul nostru și Agenția Națională de Integritate are loc un proces, senatorul Dan Manoliu se pare că nu știe că, recent, Senatul, dar și Camera Deputaților, for decizional în acest caz, au admis cererea de reexaminare formulată de Klaus Iohannis, eliminându-se incompatibilitatea funcţiilor de primar, viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte de CJ cu calitatea de reprezentant în AGA ale societăţilor comerciale şi de membru în CA ale unor instituţii, neretribuite. Legea se află acum pe masa președintelui, în vederea promulgării, și a fost votată inclusiv de domnul senator Dan Manoliu, care pare să sufere de amnezie și, din considerente electorale, face un joc duplicitar.

Pe de altă parte, exact așa cum ne-a obișnuit, PSD se uită peste gard, dar nu-și face curățenie în propria curte. Este de notorietate incompatibilitatea fostului președinte al Consiliului Județean Neamț, doamna Emilia Arcan, în prezent senator, incompatibilitate semnalată de Agenția Națională de Integritate dar și de presă și societatea civilă, în repetate rânduri, dar despre care senatorul Manoliu nu suflă o vorbă, la fel cum nu vorbește nimic despre situația sa juridică, aspect pe care, din eleganță, nu am să-l reamintesc opiniei publice. Cu alte cuvinte, PSD judecă cu două unități de măsură diferite, în funcție de interesul de grup, atitudine nedemnă de un partid ce se dorește european, în secolul XXI, pentru care definiții precum ”echidistanță” și ”transparență” sunt doar vorbe goale.”

Laurențiu Dan Leoreanu – deputat PNL de Neamț

Copyright © 2013-2018 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.