A+ A A-

PRIMARUL A DISPUS: MUNICIPIUL SĂ FIE PREGĂTIT DE AN NOU!

PRIMARUL A DISPUS: MUNICIPIUL SĂ FIE PREGĂTIT DE AN NOU!

 

poza deschidere stire primarul a dispusPentru că ninsoarea s-a oprit și urmează câteva zile cu temperaturi cu mult sub 0 grade Celsius, conducerea administrației publice locale romașcane a dispus să fie desfășurare activități de înlăturare a zăpezii din spațiile de parcare centrale și de pe străzile unde s-a acționat cu antiderapant cu sare.

În jurul orei 16.00, pe centrul municipiului Roman erau prezente echipe de muncitori de la ROSSAL și utilaje de încărcare și transport. Zăpada din parcări, dintre mașini, era ridicată și transportată în afara municipiului.

Operațiunea va continua până ce muncitorii își vor epuiza turele de serviciu și spațiile vor fi degajate de zăpadă.

„Am început de dimineață să acționăm pe străzile din cartiere, acolo unde s-a acționat cu sare pentru a nu îngreuna circulația, zăpada fiind afânată.

Din jurul orelor prânzului, s-a început pe centrul municipiului și se va continua cât vor rezista oamenii. Utilaje există numai că ține și de factorul uman, cel mai important în acest caz.poza interior stire primarul a dispus

Trebuie să luăm în calcul faptul că vine gerul și zăpada va îngheța, fenomen care va îngreuna ridicarea și transportul acesteia.

Sper ca romașcanii să fie mulțumiți în seara de Revelion 2015 de aspectul municipiului”, a spus Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Pentru activitățile de deszăpezire ale municipiului Roman se acționează cu 22 de împingătoare cu lamă, trei mașini cu sărăriță care asigură împrăștierea materialului antiderapant, între 10 și 15 mașini basculante pentru îndepărtarea zăpezii din diferite zone ale orașului, trei încărcătoare tip WOLA, plus buldo-excavatoare cu care se intervine pe alei și în intersecții.

„Am demarat această operațiune de descongestionare a parcărilor centrale și a zonelor cu centre comerciale pentru că mâine, 31 decembrie, va fi trafic auto mare deoarece vine lumea la cumpărături și să aibă unde să parcheze.

Acționăm până ne va permite temperatura aerului. Nu poți ține oamenii să lucreze la -15 grade Celsius. Vrem să degajăm zona centrală, străzile Oituz, Libertății, Unirii și spre Favorit.

Mâine, 31 decembrie, continuăm lucrările de ridicare a zăpezii până la ora 18.00 și asigurăm o echipă de salubritate pentru Piața Roman Vodă în vederea curățeniei după spectacolul de Revelion 2015”, a declarat Ionel Ciocan, directorul ROSSAL Roman.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.