A+ A A-

SALVATORII AU FOST LA POSTURI ȘI AU SALVAT VIEȚI!

SALVATORII AU FOST LA POSTURI ȘI AU SALVAT VIEȚI!

 

Transportul a doua persoane ce necesita dializa

poza deschidere stire salvatorii au fost la posturiLuni, 29 decembrie 2014, la ora 07:19, un echipaj al unei societati medicale private a solicitat sprijin pentru a transporta doua persoane ce necesita dializa din satul Slobozia, comuna Boghicea, avand in vedere ca se circula cu dificultate. La locul indicat s-au deplasat un ofiter si sase subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu o autospeciala FRAP, o ambulanta SMURD. Cele doua persoane au fost preluate de echipajul SMURD si transportate la Centrul de Dializa Roman.

Transportul unei persoane ce necesita dializa

Luni, 29 decembrie 2014, la ora 09:15, a fost solicitat transportul unei persoane ce necesita dializa, din satul Rediu, comuna Bira. La locul indicat s-au deplasat un ofiter si sase subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu o autospeciala FRAP si o ambulanta SMURD si autosenilata unitatii. Persoana a fost transportata cu autosenilata la ambulanta SMURD, fiind apoi executat transportul la Centrul de Dializa Roman.

Interventie SMURD

Luni, 29 decembrie 2014, la ora 16:25, echipajul SMURD al Detasamentului de Pompieri Roman, care se deplasa in satul Chicerea, comuna Stanita, pentru a acorda primul ajutor calificat unei persoane care suferise o fractura la genunchiul drept, a anuntat ca s-a blocat la iesirea din satul Negresti, comuna Bara. La locul indicat s-au deplasat un ofiter si trei subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu o autospeciala FRAP si autosenilata. Militarii s-au deplasat din locul in care se afla ambulanta folosind autosenilata, au imobilizat piciorul femeii in varsta de 68 de ani, au transportat-o la ambulanta SMURD si apoi la spital.

Incendiu plecat de la cosul de fumpoza interior stire salvatorii au fost la posturi

Luni, 29 decembrie 2014, la ora 20:01, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a fost anuntat ca a izbucnit un incendiu la o locuinta din localitatea Tamașeni. La locul indicat s-au deplasat noua subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD. La sosirea militarilor, incendiul cuprindea acoperisul locuintei, iar planseul a trei camere era prabusit. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat proprietarei, in varsta de 78 de ani, care a suferit un atac de panica si au transportat-o la spital. Pompierii au stins incendiul la ora 21:25, in limitele gasite. In urma evenimentului au ars: planseul a trei camere si acoperisul locuintei, pe suprafata de 70 mp. Cauza probabila a incendiului: cos de fum neprotejat termic fata de materielele combustibile.

Misiuni de degajare autovehicule

- 1 misiune de degajare a 2 autoturisme iesite de pe carosabil pe DN 2, in zona satului Tetcani, com. Gheraiesti. La locul interventiei s-au deplasat 3 subofiteri si 1 autospeciala de prima interventie si comanda FRAP din cadrul Detasamentului Roman care au actionat pentru degajarea autoturismelor;

- 1 misiune de deblocare a unui autovehicul cu 3 persoane ramas inzapezit pe DJ 207A, pe raza localitatii Sagna. Misiunea a fost executata de catre 1 ofiter si 3 subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman, folosindu-se 1 autospeciala de prima interventie si comanda FRAP si 1 autospeciala de trecere cu capacitate marita;

- 1 misiune de deblocare a unui autovehicul cu 8 persoane, ramas inzapezit pe DC 92 Trifesti - Miron Costin. Misiunea a fost executata de catre 3 subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu 1 autospeciala de stins incendii, care au actionat pentru degajarea autovehiculului.

- 1 misiune pentru degajarea unui autoturism cu 1 persoana ramasa inzapezita pe drumul comunal 31A pe raza satului Carlig, com. Dulcesti. Catre locul evenimentului s-au deplasat 3 subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman, cu 1 autospeciala de stins incendii cu apa si spuma, insa echipajul a fost intors din drum, intrucat autoturismul a fost degajat de catre un utilaj din cadrul CLSU Dulcesti.

Informațiile aparțin ISU Neamț.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.