A+ A A-

URMEAZĂ ZILE GEROASE: SFATURI UTILE!

URMEAZĂ ZILE GEROASE: SFATURI UTILE!

 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

poza deschidere stire urmeaza zile geroase„În intervalul 30 decembrie 2014, ora 20.00 - 2 ianuarie 2015, ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor în toată ţara. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade.

Notă: În noaptea de marţi spre miercuri (30/31 decembrie) şi în cursul zilei de miercuri (31 decembrie) vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea, cu rafale de până la 40...50 km/h, spulberând zăpada deja depusă”.

Pentru această perioadă de ger facem următoarele recomandări:

Pentru persoanele bolnave, în mod deosebit pentru cele cardiace, este recomandat să nu iasă din locuințe în perioada gerului, decât dacă este absolut necesar, iar atunci să fie foarte bine îmbrăcate.

Pentru persoanele în vârstă, mare atenție la încălțămintea folosită pentru a evita alunecarea pe gheață și deci producerea unor fracturi.

Atenție la consumul de băuturi alcoolice care dau senzația falsă de căldură. Există riscul ca persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice să fie surprinse de gerul puternic și să intre în hipotermie, fără să-și dea seama.

Persoanele care vor petrece revelionul în piețe publice trebuie să se îmbrace gros, mai ales dacă rămân perioade îndelungate afară.poza interior stire urmeaza zile geroase

Este recomandabil ca cei care au în locuințe centrale termice să se asigure că acestea funcționează corect. La fel cei care se încălzesc la sobe, să aibă mare grijă la coșurile de evacuare a fumului.

În această perioadă, polițiștii și jandarmii aflați în misiuni de patrulare, dar și serviciile de ambulanță vor identifica și conduce oamenii străzii în adăposturile sociale asigurate de către primării.

Pentru conducătorii auto recomandăm să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum. Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare și dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuţi in trafic.

Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderență frâna de motor.

Nu în ultimul rând, rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

Recomandările aparțin Poliției Române.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.