A+ A A-

POLIȚIȘTII RUTIERI: 234 DE SANCȚIUNI ÎN PATRU ZILE!

POLIȚIȘTII RUTIERI: 234 DE SANCȚIUNI ÎN PATRU ZILE!

 

În perioada 25-28.12.2014, polițiștii rutieri  au constatat șase infracțiunii rutiere și au aplicat 234 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei.

poza deschidere stire politistii rutieri 234 sanctiuniPentru desfășurarea în bune condiții a circulației pe drumurile nemțene, zilnic, în perioada Sărbătorii Crăciunului, 22 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Neamț au monitorizat în permanență traficul și au intervenit la evenimentele semnalate. De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 234 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea dintre acestea 118 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză și au reţinut 6 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, s-a acționat și pe linia verificării stării tehnice a autovehiculelor împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, constatându-se 6 contravenții, dintre care 2 pentru defecțiuni la sistemul de iluminare, 1 pentru lipsa inspecției tehnice periodice iar 3 pentru alte defecțiuni.  În total au fost controlate 11 autovehicule în regim de transport marfă de peste 3,5 tone, 32 de autovehicule în regim de transport persoane și 5 în regim de taxi.

De la începutul sezonului rece și până în acest moment, polițiștii nemțeni au sancționat 6 conducători auto, pentru lipsa  anvelopelor de iarnă, cu amendă între  810 și 1800 Ron ( 9-20 puncte de amendă) și reținerea certificatului de înmatriculare.

Având în vedere menținerea avertizării meteorologică de cod galben, recomandăm şoferilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă, totuşi circulă pe drumuri cu probleme, să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, le recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus deoarece poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a călătorilor.poza interior stire politistii rutieri 234 sanctiuni

Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de zăpadă sau polei trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp!

La pornire pentru a evita patinarea roţilor, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv pentru a preveni patinarea roţilor şi derapajul.

De asemenea, nu uitaţi că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Informațiile aparțin IPJ Neamț.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.