A+ A A-

ROMAȘCANUL CARE A CÂNTAT IMNUL LA PIAN, ELOGIAT DE PRIMAR

ROMAȘCANUL CARE A CÂNTAT IMNUL LA PIAN, ELOGIAT DE PRIMAR

 

poza deschidere stire romascanul care a cantat imnulRomașcanul Valentin Astănculesei a devenit celebru după ce a cântat a cântat de 1 Decembrie imnul României în gara din Amsterdam.

De Ziua Națională, Valentin Astănculesei a cântat „Deşteaptă-te române", la un pian din Gara Centrală din Amsterdam acompaniat în aplauze de cei prezenți acolo, la acea oră.

„Pentru ca se apropie 1 Decembrie si pentru ca ma bucur de lucrurile petrecute in Romania in ultimele saptamani si pentru ca in gara din Amsterdam am gasit un pian, am cantat imnul impreuna cu cativa olandezi care s-au oprit din drum si m-au acompaniat", a scris tânărul pe Facebook.

Valentin Astănculesei a acceptat invitaţia lui Klaus Iohannis de a repeta gestul la Palatul Cotroceni, la preluarea mandatului.

„Deşi sunt de meserie programator, iubesc muzica şi pianul. Voi cânta, duminică, pentru preşedinte, pentru un drum nou, pe care să îl parcurgem cu toţii şi pentru o Românie care să îşi ducă fiii acasă. Mulţumesc, domnule preşedinte", a mai spus tânărul, în mesajul video.

„Valentin Astănculesei este în calculele noastre pentru a-i aduce mulțumirile noastre și pentru a fi scos în evidență în comunitatea romașcană.poza interior stire romascanul care a cantat imnul

A fost un act de patriotism care prin simplitatea lui dă strălucire. Cu ocazia Zilelor Municipiului Roman, din mai 2015, îl vom invita aici și îl vom asigura de toată stima și respectul nostru, acoperindu-l de onorul care se cuvine, conform statutului municipiului Roman.

Este un romașcan care prin gestul său face cinste orașului, zonei și țării. Este un romașcan care a fost aplaudat în Olanda și pe care îl aplaudăm și cu sufletele noastre și-i urăm LA MULȚI ANI și Sărbători Fericite, de aici, din orașul de baștină, Roman”, a spus Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.