A+ A A-

22 DECEMBRIE: COMEMORARE LA CIMITIRUL EROILOR

22 DECEMBRIE: COMEMORARE LA CIMITIRUL EROILOR

 

poza deschidere stire 22 decembrie comemorareLa 25 de la Revoluția 1989, la mormântul lui Fănel Ciupitu din incinta Cimitirului Eroilor, câteva zeci de romașcani alături de primarul Laurențiu Leoreanu, reprezentanții Garnizoanei Roman și ai partidelor politice, au adus cinstire memoriei subofițerului și tuturor celor care au murit pentru libertatea românilor, în decembrie 1989.

Un sobor de preoți au oficiat o slujbă de pomenire iar cei prezenți au depus coroane de flori.

„Vedem acum , al 25 de ani de la revoluție, că România are ocazia să meargă pe alt drum, să devină o țară de care să fim mândri în Europa și de care să fie mândri și cei care s-au jertfit pentru libertate”, a spus Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.poza interior stire 22 decembrie comemorare

Subofiţerul Fănel Ciupitu a murit împuşcat la Buzău. În vârstă de 33 ani, acesta era plutonier în cadrul Ansamblului Artistic al Armatei Buzău. În timpul Revoluţiei, Fănel Ciupitu a fost împuşcat în spate, în incinta comandamentului, şi a murit la spital, pe 23 decembrie 1989.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.