A+ A A-

SĂRBĂTORILE DE IARNĂ ADUC BEȚIVANII PE ȘOSELE

SĂRBĂTORILE DE IARNĂ ADUC BEȚIVANII PE ȘOSELE

 

poza deschidere stire sarbatorile de iarna aduc betivaniiÎn noapte de 20/21.12.2014, în jurul orei 00.05, polițiștii din cadrul Postului de Politie Săbăoani, aflându-se în serviciul de patrulare pe DJ 207 B din comună, au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din Săbăoani, care conducea o autoutilitară, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Duminică, 21.12.2014, în jurul orei 09.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Neamţ au depistat în flagrant un bărbat de 38 de ani, din Botoșani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15C, în localitatea Târzia fiind sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind pozitiv, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Tg. Neamţ pentru recoltarea probelor biologice,în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor la regimul rutier. 

Sfaturi pentru evitarea accidentelor rutiere în perioada sărbătorilor de iarnă!poza interior stire sarbatorile de iarna aduc betivanii

Conduceţi cu prudenţă de sărbători, evitaţi consumul de alcool şi nu vă urcaţi la volan dacă sunteţi prea obosit. De asemenea, evitaţi supraaglomerarea autoturismului, prea multe persoane în vehicul pot să vă distragă atenţia la volan şi să-i puneţi ulterior pe toţi în primejdie.

Atenţie la vizibilitatea copiilor sau colindătorilor din mediul rural unde nu există trotuare. Aceștia trebuie să poarte accesorii fluorescent-reflectorizante (bucăţi de autocolante fluorescente sau de pânză reflectorizantă cusute peste hainele mai groase), pentru a fi sesizaţi de departe de către şoferi.

Pietonii circulă pe partea stângă a drumului în direcţia de deplasare. Dacă este însă vorba de un grup organizat, cum ar fi un grup de colindători, circulaţia se face pe partea dreaptă a drumului în direcţia de mers.

Grupul trebuie să aibă o sursă de lumină (de culoare albă sau roşie) care să fie vizibilă pentru ceilalţi participanţi la trafic. Atenţie, conform noului cod rutier, persoanele care formează şirul dinspre axul drumului trebuie să aibă aplicate pe îmbrăcăminte elemente fluorescent-reflectorizante (altfel riscă 2 sau 3 puncte amendă).

Atenţie la viteza de deplasare cu autovehiculul, oricât de grăbiţi ați fi şi oricâtă nervozitate s-ar acumula în aceste zile datorită aglomeraţiei de pe şosele, păstraţi-vă calmul şi răbdarea. Viaţa dumneavoastră este mai preţioasă decât câteva clipe câştigate printr-o manevră bruscă sau hazardată.

Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic dacă doriţi să fiţi respectaţi !

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.