A+ A A-

PETARDELE DE LA „CASA AFACERILOR”, ÎN VIZORUL POLIȚIEI!

PETARDELE DE LA „CASA AFACERILOR”, ÎN VIZORUL POLIȚIEI!

 

poza deschidere stire petardele de la casa afacerilorÎn ziua de 20.12.2014, ora 10.00, în timpul exercitării sarcinilor de serviciu o patrulă de siguranță și ordine publică din cadrul Poliției mun. Roman au depistat în flagrant, în faţa Casei Afacerilor, un bărbat de 56 de ani, care avea asupra sa 186 de petarde, interzise la deţinere, în vederea comercializării.

Peste 300 de articole pirotehnice,  au fost confiscate de poliţiştii nemțeni, în acest weekend, în cadrul acţiunii „Foc de Artificii 2014-2015”.  Au fost constatate 3 infracţiuni de “deţinere fără drept de obiecte pirotehnice" de comiterea cărora sunt bănuiți trei bărbați, iar articolele pirotehnice au fost confiscate de către polițiști.
„Prin acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, se urmărește prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2014/2015.

În acest sens, sunt efectuate controale la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, dar şi activităţi specifice structurilor de ordine publică în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.poza interior stire petardele de la casa afacerilor

În conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995, republicată, privind regimul materiilor explozive, orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Comercializarea de către persoane fizice sau juridice neautorizate a obiectelor pirotehnice din clasa I se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 5.000  de lei.

Comercializarea obiectelor pirotehnice către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 Ron.

Neîndeplinirea condiţiilor legale privind inscripţionarea pe ambalajul obiectelor artizanale de distracţie, fabricate şi confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice, în limba română, a denumirii, clasei din care fac parte, instrucţiunilor de folosire, termenului de garanţie, precum şi pericolelor care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 7.500 de lei.

În categoria 1 sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici de tipul artificiilor (de exemplu: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliţi)”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.