A+ A A-

ÎN URMA PROTESTELOR, POLIȚIȘTII AU OBȚINUT CE AU SOLICITAT!

ÎN URMA PROTESTELOR, POLIȚIȘTII AU OBȚINUT CE AU SOLICITAT!

 

poza deschidere stire in urma protestelor politistii„Vă informăm că azi 17.12.2014, se împlinesc două săptămâni de la protestul organizat de Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor „Alexandru Ioan Cuza” din fața Ministerului Finanțelor Publice.

Vă reamintim că în timpul protestului, viceprim-ministrul pentru securitate națională, Ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a transmis un mesaj de susținere și de asumare a revendicărilor pentru care polițiștii protestau. Astfel, Iulian Surugiu, președintele F.S.D.P.R. „A.I. Cuza”, și-a exprimat, în fața celor 500 de polițiști prezenți la protest, încrederea în promisiunea vicepremierului că, în legea salarizării polițiștilor pentru 2015, va fi inclus un spor la salariu pentru orele lucrate în intervalul zilelor de repaus săptămânal și de sărbători legale.

Prin intervenția acestuia, polițiștii au renunțat la demersul de a se deplasa în fața Ministerului Afacerilor Interne pentru a protesta, acceptând, pentru ultima dată, o promisiune din partea conducerii M.A.I.

În urma acestor activități de protest, de negociere și de conștientizare a factorilor politici despre faptul că polițiștii încă mai au de suferit de pe urma tăierilor salariale din 2010 dar și de pe urma nerespectării prevederilor Codului Muncii, referitoare la acordarea unui spor pentru orele prestate în zilele de repaus săptămânal, asemenea personalului medical, vocea noastră a fost auzită.

Astfel, vă anunțăm, că reprezentanții conducerii F.S.D.P.R. „A. I. Cuza” au fost informați despre faptul că au fost însușite următoarele propuneri în actul normativ ce va reglementa salarizarea polițiștilor pentru 2015:

- polițiștilor li se va aplica o majorare de 75% pentru orele prestate în zilele de repaus săptămânal și de sărbători legale, fără a mai exista varianta compensării cu timp liber corespunzător;

- compensația de chirie, indemnizația de mutare, prima de instalare se vor acorda procentual  raportat la nivelul bazei de calcul folosit în luna decembrie 2009 și nu la nivelul bazei de calcul folosit în decembrie 2011;poza interior stire in urma protestelor politistii

Organizația noastră este singura care a fost anunțată despre aceste măsuri tocmai pentru faptul că a manifestat cel mai mare interes în clarificarea acestor drepturi de care polițiștii erau privați în mod ilegal de mai mulți ani.

Cu toate că, în ultima perioadă au existat o serie de reacții din partea celorlalte organizații sindicale prin care își exprimau dezacordul pentru protestul organizat, ne dorim să conștientizați că, atâta vreme cât organizațiile sindicale sunt conduse de șefi profesionali și de ofițeri superiori „cumpărați”, activitatea sindicală va fi doar mimată.

Trebuie ca fiecare dintre noi, să luăm atitudine și să înțelegem că fără o implicare directă a tuturor polițiștilor care nu au programul de luni până vineri, de la 08:00-16:00, și care nu stau în birouri sau funcții călduțe, pe nimeni nu va interesa de soarta noastră, a agenților de poliție care susținem prin munca lor întreg sistemul de ordine publică și siguranță națională”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Național al Agenților de Poliție – SNAP.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.