A+ A A-

ȘEFUL SECȚIEI DE POLIȚIE SĂBĂOANI, ÎN VIZORUL SINDICATULUI!

ȘEFUL SECȚIEI DE POLIȚIE SĂBĂOANI, ÎN VIZORUL SINDICATULUI!

 

poza deschidere stire seful sectiei de politie sabaoani„Ce se întamplă când ursu’, Cms. şef Ursu, îşi arată muşchii conturaţi nu încercând să prindă hoţi, ci transpirând în demenţialele tentative de a îndepărta din sistem poliţiştii care au decis să expună public abuzurile dumnealui? Se alege cu două cercetări penale !

Stimabilul ofiţer s-a folosit de muniţia pusă la dispoziţie de legislaţia proastă în domeniul cercetării disciplinare a poliţiştilor şi a pornit un război crunt cu agenţii de poliţie din subordinea sa, pe picior de inegalitate şi cu încălcări grave ale legii.

Sperând că poliţiştii vor primi sancţiuni grave, a decis să solicite cercetarea prealabilă pentru neîntocmirea unor fişe tipizate 112 cu care nici măcar nu a fost în stare să doteze postul de poliţie pe care- l păstoreşte în calitatea sa de şef al Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 3 Săbăoani din IPJ Neamţ.

Culmea, superiorul nederanjat în niciun fel de sesizările neregulilor din interiorul secţiei de poliţie a decis ca unul dintre agenţi să fie sancţionat cu diminuarea drepturilor salariale cu 10 % pe o perioadă de trei luni, de parcă nu ar fi fost de ajuns banii luaţi din puşculiţa copiilor poliţistului pentru a cumpăra hârtie de scris, tuş pentru imprimantă şi benzină pentru maşina de poliţie.poza interior stire seful sectiei de politie sabaoani

Instanţa a făcut dreptate şi a anulat dispoziţia de sancţionare concluzionând că e vina inspectoratului de poliţie că nu a asigurat agenţilor condiţiile necesare îndeplinirii sarcinilor trasate, inclusiv participarea acestora la cursuri de specializare în domeniul IT.

De asemenea, cercetarea prealabilă a fost considerată nelegală întrucât s-a efectuat în baza unui ordin declarat neconstituţional prin decizie a Curţii Constituţionale.

Cum spuneam, în al 12-lea ceas, IPJ Neamţ a decis să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman pentru săvârşirea infracţiunii de compromitere a intereselor justiţiei prin aceea că pe parcursul cercetărilor prealabile s-au folosit mijloace de probă, declaraţii, rezoluţii, etc, din dosare penale aflate spre soluţionare la parchetul menţionat, puse la dispoziţia ofiţerului desemnat cu cercetarea prealabilă de însuşi domnul Cms. Şef Ursu C. cu încălcarea legii.

În plus, din prostie, din neştiinţă sau pur şi simplu din dorinţa de a face rău, în dosarele de cercetare disciplinară au fost folosite fişele personale din bazele de date ale Poliţiei Române ale părinţilor unuia dintre agenţii de politie cercetaţi. Fişa mamei aflată în viaţă şi a tatălui … decedat.

De ce ne mai miră că ofiţerii de poliţie, şeful secţiei rurale şi ofiţerul desemnat cu cercetarea prealabilă, şef de secţie la rândul lui şi fost agent de poliţie, mai sunt încă în functii?

Sperăm ca parchetul să dea soluţiile legale şi aceşti proprietari de sclavi, cum se cred ei, să-şi primeasca bine meritatele pedepse şi să ajungă să conducă eventual o turmă de oi sau un cârd de gâşte.” Cu stimă,

Cănărăru Ioan, preşedinte Birou Teritorial Neamţ al SNAP!

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.