A+ A A-

SURPRIZA ANULUI 2015: UN PARC DE DISTRACȚIE ȘI PROMENADĂ

SURPRIZA ANULUI 2015: UN PARC DE DISTRACȚIE ȘI PROMENADĂ

 

poza deschidere stire surpriza anului 2015Pentru a întregi planul general de modernizare arhitectonică a Zonei Cartodrom – Ștrandul Municipal Roman, primarul Laurențiu Leoreanu analizează posibilitatea realizării unei „surprize”, pentru anul 2015.

Astfel, după cum a declarat șeful administrației romașcane, în spațiul de la fostul Cartodrom – Blocuri ANL – Vasile Lupu urmează să fie realizat un parc modern cu mai multe facilități.

„Voi analiza un proiect și vom pregăti documentația pentru un eventual proiect pe fonduri de la Agenția Fondului de Mediu.

A fost o solicitare a doamnei consilier Nușa Chiriac, într-o ședință de consiliu local. Dumneaei spunea că este o zonă care ar putea fi pusă în valoare, pentru toți locuitorii municipiului și pentru cei din Cartierul Griviței – Vasile Lupu, cum în numim noi.

Se va numi PARCUL ZĂVOI și va avea, în primă fază: alei, bănci, rețea de iluminat, etc. Vrem să facem acolo și o tiroliană și alte metode de divertisment și astfel, vom avea și în acea parte a municipiului un spațiu modern.

Parcul Zăvoi se va adăuga la ceea ce amenajăm noi în zonă; Zona de Divertisment și Picnic, Ștrandul Municipal și Baza Sportivă. Sper să găsim deschidere să atragem o sumă care să determine punerea în practică a proiectului pe care, oricum vrem să îl realizăm”, a menționat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.poza interior stire surpriza anului 2015

Ștrandul Municipal modernizat este gata și va fi inaugurat la începutul sezonului estival 2015 iar la spațiul de Agrement – Picnic, vis a vis de ștrand, se lucrează cu spor, constructorul ROBU CONSTRUCT promițând că va finaliza lucrarea în avans de termenele fixate, o mare parte urmând să fie inaugurată în același timp cu ștrandul.

În cel mult doi ani, dacă și pentru Parcul Zăvoi se va găsi finanțare, zona va fi complet schimbată din punct de vedere arhitectonic.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.