A+ A A-

DEZVĂLUIRE: ROMAȘCANII ȘI AJUTOARELE SOCIALE!

DEZVĂLUIRE: ROMAȘCANII ȘI AJUTOARELE SOCIALE!

 

„SUNT ROMAȘCANI CARE PRIMESC AJUTOARE SOCIALE ȘI REPREZINTĂ MAI MULT DECÂT ÎNCASEAZĂ UN SALARIAT CARE MUNCEȘTE ÎN CONDIȚII NORMALE!”

poza deschidere stire dezvaluire„Sunt foarte multe acțiuni sociale! Vă dau câteva exemple; vin oameni care solicită ajutoare și beneficiază de multe dintre ele.

Aceștia nu sunt mulțumiți de ajutoarele de urgență, după ce ei încasează câteva tipuri de ajutoare sociale și ar putea să aibă din acestea un avantaj mai mare decât o persoană care are un salariul mic, care nu are tupeul să se adreseze administrației publice locale!

Ajutoare de urgență; sunt aici care au avut aceste ajutoare în primăvară – vară, pentru medicamente, pentru o boală, pentru altceva:

Au primit tichete sociale de-a lungul anului, au primit ajutor în alimente de la Uniunea Europeană, au primit sprijin și ajutor în compensarea cheltuielilor de încălzire a locuinței, au beneficiat de reducerea taxelor și impozitelor pe bunurile pe care le au, etc.

Dacă pui cap la cap toate acestea, vom vedea că sprijinul social este unul major. Eu nu spun că sunt oameni care nu au nevoie; au nevoie și trebuie să-i ajutăm. Totuși, trebuie ținută și o balanță căci dacă ne aruncăm și în această latură, s-ar putea să încurajăm mai mult lenea și comoditatea!

Nu mă refer la cei bolnavi sau care au un handicap dar mă refer la cei care au o latură șmecherească în comportamentul lor și această latură merge pe principiul românesc: „obraznicul mănâncă praznicul”!poza interior stire dezvaluire

Unii oameni au bun simț și chiar dacă au un venit mai mic, nu au deschiderea, nu au îndrăzneala să apeleze la aceste tipuri de ajutoare sociale”, a spus primarul Municipiului Roman.

Pentru anul următor, Laurențiu Leoreanu promite efectuarea unei evaluări mult mai atente a acestor cazuri și va face o statistică să vadă dacă însumarea ajutoarelor cerute de unii romașcani nu duce la beneficierea de avantaje mult mai mari decât veniturile obținute de o persoană aflată în câmpul muncii, care muncește să-și întrețină familia și nu „îndrăznește să întindă mâna…!”

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.