A+ A A-

NEAMȚ: ÎN ACEST AN, 50 DE MORȚI PE ȘOSELE!

NEAMȚ: ÎN ACEST AN, 50 DE MORȚI PE ȘOSELE!

 

poza deschidere stire neamt in acest an 50 de morti pe soseleÎn perioada 01.01.2014 – 01.12.2014, în județul Neamț, s-au produs 220 de accidente grave, soldate cu 50 de persoane decedate, 210 rănite grav și 90 rănite ușor.

Bicicliștii au fost implicați în 21 de accidente grave (2 morți, 19 răniți grav, 2 răniți ușor), iar în rândul conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală s-au produs 12 accidente grave, soldate cu 4 persoane decedate, 8 rănite grav și una rănită ușor.

În acest context, a fost început Programului Național „ Alege Viața!”, derulat de Serviciul Rutier Neamț printr-o campanie de prevenire a accidentelor rutiere în rândul bicicliștilor și conducătorilor de atelaje hipo, care se va desfășura până pe data de 15.05.2015.poza interior stire neamt in acest an 50 de morti pe sosele

Scopul campaniei este reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere în care sunt implicați bicicliștii și căruțașii, precum și conștientizarea acestora asupra riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere.

În sprijinul acestei campanii, o societate comercială, în calitate de colaborator, a achiziționat 500 de veste reflectorizante, care au fost inscripționate cu mesajul „ Alege Viața ! ”. Vestele reflectorizante vor fi distribuite bicicliștilor și conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală, atât în trafic, cât și în târgurile săptămânale organizate în mediul rural.

Informațiile aparțin IPJ Neamț.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.