A+ A A-

NEAMȚ: AVERTIZARE DE LA COMPANIA NAȚIONALĂ DE DRUMURI!

NEAMȚ: AVERTIZARE DE LA COMPANIA NAȚIONALĂ DE DRUMURI!

 

poza deschidere stire neamt avertizare de la compania nationala de drumuriUrmare a datelor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie care prognozează depunere de polei și zăpadă astăzi, 07.12.2014, in intervalul orar 17.00 - 24.00, pentru județele Botoșani, Iași, Vaslui, Suceava, Neamț, pe drumurile naționale și europene, CNADNR SA acţionează preventiv împrăstiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naţionale si autostrăzi pe care există riscul formării lunecusului si poleiului.

Atenţionăm participanţii la traficul rutier asupra faptului că, din cauza ploilor abundente si a temperaturilor scazute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăstiate pe partea carosabilă a drumurilor naţionale si a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafeţe lunecoase cu suprafeţe umede.

De asemenea, împotriva depunerii poleiului si a zăpezii pe suprafaţa părţii carosabile se acţionează pe întreaga reţea de drumuri naţionale si autostrăzi cu utilaje de deszăpezire si materiale antiderapante (sare, nisip, CaCl2, alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare.poza interior stire neamt avertizare de la compania nationala de drumuri

O altă măsură de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo menţionate mai sus, se referă la monitorizarea modului în care îsi desfăsoară activitatea firmele angajate de CNADNR SA pentru întreţinerea pe timp de iarnă a reţelei de drumuri naţionale si autostrăzi.

În acest context, CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant si lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor si să evite depăsirile acolo unde nu există suficient spaţiu si suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.

Rugăm participanţii la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360. De asemenea, reamintim participanţilor la trafic că pot furniza si obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale si autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din România SA www.cnadnr.ro.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.