A+ A A-

„BĂCĂNIE CU DICHIS” NE PREZINTĂ REȚETA SĂPTĂMÂNII!

„BĂCĂNIE CU DICHIS” NE PREZINTĂ REȚETA SĂPTĂMÂNII!

 

poza deschidere stire bacanie cu dichisMagazinul de produse naturiste BĂCĂNIE CU DICHIS vă va prezenta câte o rețetă culinară care se poate găti cu preparate care se găsesc în magazin.

Rețeta este sută la sută naturală și se poate realiza în bucătăria fiecăruia dintre noi, în situația în care dorim să mâncăm sănătos și natural.

Rețeta săptămânii – Taboulehpoza interior stire bacanie cu dichis

Tabouleh (pronunţat tabulé) este una dintre cele mai iubite gustări (mezze) orientale. Puţine bucătării apreciază pătrunjelul aşa cum o fac bucătăriile levantine unde sărăcia ingredientelor a ridicat modesta verdeaţă la cel mai înalt rang. Pătrunjelul verde, cât mai proaspăt, dacă se poate cules chiar în acea zi, este vedeta acestei salate populare în tot Orientul Mijlociu, iar mai nou peste tot în lume. Bucătăria libaneză, cea siriană, israeliană sau turcească, se laudă fiecare cu acest preparat proaspăt şi săţios.

Ingrediente:

-         2-3 legături zdravene de pătrunjel verde, proaspăt

-         2 linguri mentă proaspătă, tocată

-         1 ceapă roşie mare

-         5 roşii bine coapte

-         150 grame bulgur fin

-         6 linguri zeamă de lămâie

-         6 linguri ulei de măsline

-         sare de mare

-         piper măcinat

Preparare:

-         Puneţi la înmuiat bulgurul în apă rece pentru 2 ore.

-         Scoateţi bulgurul, scurgeţi-l bine de apă (strângeţi-l în mâini şi lăsaţi-l pe un prosop curat să absoarbă restul de apă.

-         Tăiaţi cubuleţe fine roşiile.

-         Tocaţi fin pătrunjelul şi menta.

-         Curăţaţi şi tocaţi foarte fin ceapa.

-         Amestecaţi roşiile cu ceapa, bulgurul, pătrunjelul şi menta.

-         Stropiţi cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

-         Asezonaţi cu sare şi piper.

-         Amestecaţi bine şi introduceţi la rece minim o oră înainte de servire.

Tabouleh-ul se consumă rece, alături de alte gustări orientale.

Timp de pregătire: 30 minute(plus 2 ore), Porţii: 4-5

Vă dorim „Poftă bună”!

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.