A+ A A-

ÎNCĂ 60.000 DE LEI PENTRU HCM ROMAN!

ÎNCĂ 60.000 DE LEI PENTRU HCM ROMAN!

 

poza deschidere stire hcm romanÎn acest an, până în prezent, fără această sumă, Asociației Sportive HCM Roman i-au fost repartizată din bugetul local suma de 28,5 miliarde de lei vechi, conform declarației președintelui asociației Lucian Micu.

Propunerea va fi discutată la ședința extraordinară de consiliu local din 9 decembrie.

Care este motivația solicitării?

„Prin adresa nr. 204 din 28.11.2014 şi înregistrată sub numărul nr. 19102 din 28.11.2014 la Primăria municipiului Roman, Clubul H.C.M. Roman solicită sprijin în sumă de 100.000 lei, pentru susținerea și continuarea activităţii sportive reprezentative a municipiului Roman, în speţă handbal feminin, până la sfârșitul anului. Solicitarea are ca suport în actualul sezon, în primul rând participarea H.C.M. Roman în cupa europeană ”Cupa Cupelor”, ca urmare a bunelor rezultate înregistrate în precedentul campionat, precum și modificarea sistemului competițional și anume tur-retur (26 jocuri față de 22 jocuri în anul trecut), la care se adaugă turneele finale pentru locurile 1-8, respectiv 9-14, stabilindu-se apoi clasamentul final (play-off și play-out). De asemeni participarea în cupele europene implică, așa cum știm, un efort financiar deosebit. Astfel, datorită reultatelor bune obținute în turul al III-lea al competiției ,,Cupa Cupelor” EHF, echipa s-a calificat pentru turul al IV-lea al competiției ”Cupa Cupeleor” EHF, în care echipa H.C.M. Roman va întâlni în zilele de 8 și 14 februarie 2015, echipa din Danemarca-Midtjyilland, fiind astfel necesare cheltuieli suplimentare față de bugetul aprobat inițial.poza interior stire hcm roman

Aceste cheltuieli suplimentare se adaugă la restanțele salariale ale jucătoarelor și antrenorilor precum și a impozitelor și taxelor aferente pentru lunile octombrie și noiembrie, iar pentru luna decembrie neexitând sumele necesare pentru acoperirera salariilor. Cunoscând interesul și implicarea Consiliului Local pentru sprijinirea echipei-fanion a handbalului feminin din regiunea geografică Moldova, un adevărat ”brand” al municipiului Roman, propun domnilor consilieri să aprobe alocarea din bugetul local a sumei de 60.000 lei, Clubului H.C.M. Roman, în vederea susținerii și continuării activităţii sportive”, se precizează în expunerea de motive, semnată de primarul Municipiului Roman Laurențiu Leoreanu.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.