A+ A A-

PUTEȚI VIZITA O EXPOZIȚIE INEDITĂ ÎN HOLUL PRIMĂRIEI ROMAN

PUTEȚI VIZITA O EXPOZIȚIE INEDITĂ ÎN HOLUL PRIMĂRIEI ROMAN

 

poza deschidere stire puteti vizita o expozitie ineditaExpoziția este realizată de un tânăr, cu sprijinul conducerii administrației romașcane și are ca tematică „Tradițiile și portul popular românesc!”

Iustin Lehonschi, un tânăr de 15 ani, elev al Seminarului Ortodox Roman, a amenajat o colecţie muzeală cu obiecte strânse de la bunici şi alţi locuitori ai statului Miron Costin, comuna Trifești. Colecţia, a fost sistematizată şi expusă într-o clădire ce aparţine familiei. De la Muzeul Etnografic de la Miron Costin, câteva obiecte tradiționale au ajuns în holul Primăriei Roman. Sunt prezentate obiecte de etnografie (port popular, unelte, obiecte de uz casnic) obiecte de război, icoane, monede şi altele.

„Costumele nationale ale Muzeul etnografic „LADA CU Zestre” sunt expuse in holul Primariei Roman cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Va invit sa vedeți o pagina de istorie a poporului Roman”, scrie Iustin pe pagina socială.

Expoziția va fi prezentă pe tot parcursul acestei luni iar romașcanii care doresc să o viziteze o pot face intrând pe la intrarea principală a clădirii administrative.poza interior stire puteti vizita o expozitie inedita

În colecţia muzeală se găsesc războiul de ţesut, icoane vechi, lămpi de gaz, costume populare, cizme militare, o ladă cu zestre cu încrustaţii de tablă, ţoale din coarde, scoarţe, monezi şi o biblie.

Doare o parte dintre exponatele muzeului au fost aduse în la Roman.

„A fost organizată această expoziție datorită valorilor tradiționale pe care le expune și pentru că ne amintește de istoria poporului nostru. Expoziția a fost deschisă cu prilejul zilei de 1 decembrie și va rămâne până la sfârșitul lunii, prilej pentru romașcani să o viziteze. Ne bucurăm că putem promova astfel de tineri care pun suflet în tot ceea ce fac”, a declarat Constantin Cudalb, consilierul personal al primarului Municipiului Roman, purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.