A+ A A-

ZĂPADĂ ȘI IMPRUDENȚĂ: ACCIDENTE CU VICTIME!

ZĂPADĂ ȘI IMPRUDENȚĂ: ACCIDENTE CU VICTIME!

 

poza deschidere stire zapada si imprudentaMarți, 2 decembrie, în jurul orei 15.00, a avut loc un accident rutier în localitatea Horia, în care a fost implicat un autoturism condus de către un romașcan de 21 de ani. Conducătorul auto nu a adaptat viteza pe un sector de drum acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, derapând și acroșând cu partea laterală stânga spate o femeie de 54 de ani, care se deplasa pe partea stângă a drumului. Ulterior, autoturismul aflat în derapaj a revenit pe banda de circulație, părăsind partea carosabila prin dreapta și intrând în coliziune cu un copac.

În urma accidentului a rezultat rănirea pietonului,  care a fost transportat la Spitalul mun. Roman, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Accident pe Bulevardul Republicii! 

Tot marți, 2 decembrie, în jurul orei 17.00, Poliția mun. Roman a fost sesizată despre faptul că pe b-dul. Republicii a avut loc un accident rutier, în urma căruia a rezultat rănirea unei persoane.

Din primele cercetări se pare că, în timp ce o femeie de 47 de ani, din Roman conducea o autoutilitară pe b-dul Republicii a surprins și accidentat  o femeie de 64 de ani, care traversa strada pe marcajul trecerii pentru pietoni, de la stânga spre dreapta sensului de mers al autovehiculului.

Recomandări  pentru evitarea unor posibile accidente  de circulație poza interior stire zapada si imprudenta

Pentru o călătorie sigură în condiţiile apariţiei fenomenelor meteo specifice anotimpului rece, vă recomandăm să respectați cu stricteţe regulile de circulaţie, să circulați cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să adoptați o conduită preventivă în trafic:

-         Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.

-         Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

-         De asemenea, este bine să aveţi la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi  lanţuri.

-         Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât şi cele de climatizare/degivrare.

-         Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

-         În zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, astfel că nu se asigură corespunzător la traversare.

-         Ţineţi cont de faptul că atunci când afară este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanta mai mare între maşina pe care o conduceţi şi cea din faţă!

Informațiile aparțin Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.