A+ A A-

3 DECEMBRIE: POLIȚIȘTII PROTESTEAZĂ ÎN FAȚA FINANȚELOR!

3 DECEMBRIE: POLIȚIȘTII PROTESTEAZĂ ÎN FAȚA FINANȚELOR!

 

poza deschidere stire 3 decembrie politistii protesteazaÎn data de 03.12.2014, Federația Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România  „Alexandru Ioan Cuza" protestează în fața Ministerului Finanțelor pentru al 13-salariu, prima de vacanță și salariile compensatorii care nu au fost acordate polițiștilor începând cu anul 2009, fiind suspendate și în prezent.

De asemenea, Federația Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România  „Alexandru Ioan Cuza" solicită creșterea cu 10 % a salariului acordat polițiștilor deoarece din anul 2007 salariul acestora nu a mai fost mărit și nici nu a fost acoperită inflația.

În data de 27.11.2014, preşedintele Iulian Surugiu l-a informat personal pe domnul Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate naţională şi ministrul Afacerilor Interne cu privire la faptul că Ordonanţa 37/2014 şi OMAI101/2014 nu se aplică în sensul că poliţiştii nu primesc banii pentru sporurile respective. Această situaţie s-a creat din cauză că ordinul nu a fost conceput în mod corect, nu a fost pus în aplicare de către cei care aveau obligaţia să o facă, de aceea nici până la această dată drepturile nu sunt acordate corespunzător, poliţiştii fiind prejudiciaţi.poza interior stire 3 decembrie politistii protesteaza

Cu această ocazie s-a hotărât ca începând cu data de 02.12.2014 să fie constituit un grup de lucru la nivelul M.A.I. format din specialiştii ministerului şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale care să corecteze OMAI 101/2014 şi să elaboreze un proiect de ordonanţă pentru drepturile salariale ale poliţiştilor pe anul 2015, inclusiv completarea Acordului colectiv privind raporturile de serviciu.

Pe această cale FACEM APEL LA UNITATE SINDICALĂ și invităm toți polițiștii care sunt în asentimentul nostru să ni se alăture în data de 03.12.2014, începând cu ora 09:00, în fața sediului Ministerul Finanțelor pentru a protesta alături de noi”, se arată într-un comunicat al BIROUL EXECUTIV CENTRAL al Federației Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România  „Alexandru Ioan Cuza".

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.