A+ A A-

1 DECEMBRIE LA ROMAN: ZI MEMORABILĂ ÎN ISTORIA ROMÂNIEI!

1 DECEMBRIE LA ROMAN: ZI MEMORABILĂ ÎN ISTORIA ROMÂNIEI!

 

poza deschidere stire 1 decembrie la romanZiua Națională a Românei a fost sărbătorită și în Municipiul Roman. Foarte mulți romașcani au căutat să fie alături de detașamentele de onoare ale Garnizoanei Roman, Jandarmeriei, Poliției Locale, Pompierilor, care au defilat după desfășurarea ceremonialului planificat.

În jurul orei 10.00, în Piața Roman Vodă au sosit oficialitățile, alături de primarul Laurențiu Dan Leoreanu, gazdă pe tot parcursul derulării manifestărilor planificate.

Subprefectul Județului Neamț și primarul de Roman au fost întâmpinați cu pâine și sare, semn al belșugului care trebuie să ne însoțească permanent. După intonarea imnului național și al imnului local a urmat ceremonialul religios, susținut de un sobor de preoți, în absența PS Ioachim Băcăuanul absent pentru al doilea an consecutiv din mijlocul enoriașilor romașcani, și alocuțiunile invitaților: subprefectul Județului Neamț și vicepreședintele Consiliului Județean Neamț.poza interior stire 1 decembrie la roman

Primarul Municipiului Roman a scos în evidență, în discursul său, faptul că trăim într-o țară binecuvântată, plină de istorie, pe care noi, an de an, o cinstim cum se cuvine în marea familie romașcană.

„Trăim într-o țară plină de istorie, trăim într-un municipiu plin de istorie. Mă bucur că suntem și în acest an împreună la această mare sărbătoare și că ne putem spune „LA MULȚI ANI!”.

Să ne dea Dumnezeu putere și sănătate să mai parcurgem încă un an iar în 2015, de 1 decembrie, să ne putem spune, din nou, „LA MULȚI ANI!”.

Vă doresc tot binele din lume”, a spus Laurențiu Leoreanu, primarul Municipiului Roman.poza interior 2 stire 1 decembrie la roman

După acest moment a urmat depunerea de coroane și jerbe de flori la statuia lui Roman Vodă Mușat și defilarea detașamentelor de onoare.

Programul festiv pregătit de autoritățile locale s-a încheiat cu servirea fasolei cu cârnați și a paharului de țuică, obiceiuri tradiționale specifice acestei zile.

Și pentru ca sărbătoarea să fie completă, de la ora 17.00, Municipiul Roman arată mai plin de lumină deoarece au fost aprinse luminile ornamentale de Sărbători.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.