A+ A A-

MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN; MÂNDRU CĂ SUNT ROMAȘCAN!

MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN; MÂNDRU CĂ SUNT ROMAȘCAN!

 

ZIUA ROMÂNIEI O VOM SĂRBĂTORI ÎN PIAȚA ROMAN VODĂ MUȘAT, LUNI, 1 DECEMBRIE, CU ÎNCEPERE DE LA ORA 09.30!

poza deschidere stire mandru ca sunt romanAdministrația locală a pregătit un program deosebit pentru a marca Ziua națională a României – 1 decembrie.

Manifestările vor începe de la ora 09.30, moment în care în Piața Roman Vodă Mușat se vor aduna detașamentele Ministerului Apărării, ale Internelor, ale Jandarmeriei Române, ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Române și Poliției Locale, elevi din instituțiile de învățământ ale municipiului și, nu în cele din urmă, parlamentari, reprezentanți ai partidelor politice, consilieri județeni și locali, manageri ai firmelor romașcane și alți invitați.

După discursurile oficiale de evocare a Zilei Naționale a României va urma depunerea de coroane de flori defilarea detașamentelor prezente.

Ziua festivă din Piața Roman Vodă se va încheia cu o porție de fasole și cârnați, alături de un păhăruț de țuică, pe care municipalitatea le va pregăti pentru romașcanii prezenți.poza interior stire mandru ca sunt roman

„Invit pe romașcani să fie prezenți luni, 1 decembrie, în Piața Roman Mușat, să trăim cu toții Ziua Națională a României. Este ziua noastră și fiecare popor este mândru de ziua națională și își tratează cu maximă seriozitate și dragoste ziua națională.

Am invitat și invit și pe această cale, toate oficialitățile care sunt cu sufletul, romașcani și alături de romașcani”, a menționat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Programul zilei de 1 decembrie – Municipiul Roman 2014!

-         09,30 – Instalarea gărzii la monumentul voievodului Roman Musat din Piața Roman-Voda

-         09,45 – Sosirea Drapelului de luptă, a gărzii drapelului, a subunităților pentru defilare și a personalului participant la activitate

-         10,00–10,05 – DESCHIDEREA MANIFESTARILOR DEDICATE ZILEI NATIONALE A ROMANIEI

-         10,15–10,25 – Desfășurarea ceremonialului religios

-         10,25 –10,40 – Alocuțiunile cu ocazia Zilei Naționale a României.

-         10,40 –10,55 –Ceremonialul depunerii de coroane, jerbe şi buchete de flori

-         10,55 –11,00 – Defilarea gărzii de onoare

-         11,00 – Invitație la gustare și țuică fiartă.

-         11,05 – 11,25 – Defilarea trupelor în cazarmă, depunerea Drapelului de luptă la locul de păstrare, întreținerea și depunerea armamentului și materialelor.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.