A+ A A-

PĂCĂLEALĂ: A CUMPĂRAT UN SET DE TACÂMURI CU 1.000 DE LEI

PĂCĂLEALĂ: A CUMPĂRAT UN SET DE TACÂMURI CU 1.000 DE LEI

 

CUMPĂRĂTORUL ERA AMATOR DE CHILIPIRURI ȘI A CREZUT CĂ FACE O AFACERE BUNĂ CUMPĂRÂND LA COLȚUL STRĂZII, DE LA NECUNOSCUȚI!

poza deschidere stire pacalealaÎn ziua de 27.11.2014, în jurul orei 12.30, Poliţia municipiului Roman a fost sesizată de către un bărbat de 76 de ani, din Roman, despre faptul că a fost înşelat de trei persoane necunoscute.

Din cercetările efectuate de către polițiști, s-a stabilit faptul că în ziua de 27.11.2014, în jurul orelor 12.00, bărbatul a fost înșelat de trei bărbați, care i-au prezentat spre vânzare doua serviete tip diplomat și au susținut că într-una dintre ele se afla un laptop, pe care partea vătămata a vrut să-l cumpere. Persoanei vătămate i-au fost prezentate bunurile de mai sus și, într-un moment de neatenție, servieta cu laptopul a fost schimbată cu una asemănătoare, în care se afla un set cu tacâmuri.

Polițiștii continuă cercetările pentru identificarea autorilor și pentru recuperarea prejudiciului în valoare de 1000 lei.

Vă prezentăm câteva sfaturi de natura sa prevină indiferența, neglijența si naivitatea care favorizează înșelăciunile:

-       daca va tentează realizarea unei tranzacții, nu dați niciodată banii înainte de a primi si verifica bunul solicitat. Este condiția esențiala de a face inofensiv un escroc!poza interior stire pacaleala

-       Atenție la metoda “șmen”! Când primiți suma solicitata, numărați cu atenție bancnotele si nu mai întoarceți banii in mana infractorului, sub pretextul ca acesta sa-i mai numere o data! Atunci se realizează înlocuirea sumei valabile cu o suma derizorie. Sub pretextul ca in zona si-au făcut apariția polițiști, aceștia dispar, iar victima baga banii șmenuiți in geanta, descoperind ulterior ca a fost înșelata!

-       Nu va încercați norocul la jocurile practicate la coltul străzii, de genul “alba-neagra”. Escrocii sunt înțeleși dinainte cu persoanele care vă încurajează și insista sa jucați! Aceste persoane poarta denumirea de “martori”!

-       Când aveți la dvs. sume mari de bani nu vă încredeți în persoanele care pretind ca vă cunosc si vă propun afaceri. Fiți siguri ca ați fost urmăriți! Mai bine deplasați-vă direct acasă cu un taxi!

-       Nu va încredeți în persoanele care sunt îmbrăcate elegant și care încearcă să vă convingă de bunele lor intenții cu privire la sumele dvs. de bani!

Haideți sa facem front comun împotriva delincventei! Fiți cu ochii in patru, observați si semnalați-ne!

Informațiile aparțin Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.