A+ A A-

AU GĂSIT O PISICĂ MOARTĂ ÎN FAȚA UȘII ȘI AU SUNAT LA „112”!!!

AU GĂSIT O PISICĂ MOARTĂ ÎN FAȚA UȘII ȘI AU SUNAT LA „112”!!!

 

ALT APEL DE URGENȚĂ SE REFEREA LA FAPTUL CĂ „SOȚIA NU I-A FĂCUT MÂNCARE BUNĂ…!!!”

502 PERSOANE AU APELAT ABUZIV NUMĂRUL DE URGENȚĂ „112”

poza deschidere stire au gasit o pisica moarta in fata usiiÎn primele nouă luni a anului în curs, la nivelul IPJ Neamț au fost înregistrate 24.724 de apeluri de urgență, iar din acest total 502 apeluri au fost efectuate abuziv, prin semnalarea unei situații care nu îndeplinea criteriul de urgență, organele de poliție intervenind și consumând atât resurse cât și timp în rezolvarea acestora. În majoritatea cazurilor de apelare abuzivă au fost aplicate sancțiuni contravenționale apelanților, cuprinse între 500 și 1.000 lei, conform art. 32 din OUG 34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic de Urgență pentru Apeluri de Urgență (SNUAU). 

Conform prevederilor OUG 34/2008, „numărul unic pentru apelurile de urgenţă se apelează atunci când este necesară intervenţia agenţiilor specializate de intervenţie, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.”

Atragem atenția că și alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, se pedepsește cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, conform OUG 34/2008.

Astfel de situații, în care operatorii 112 s-au confruntat cu apeluri abuzive, îngreunând activitatea acestora sau chiar ocupând o linie telefonică destinată situațiilor de reală urgență (în  acest timp fiind poate întârziată o reacție rapidă la un alt eveniment), sunt exemplificate prin următoarele cazuri:

- reclamațiile unei persoane privind bruiajul și zgomotul efectuat de aparatura electronică a vecinului său;

- găsirea unei pisici moarte în fața ușei locuinței sale;

- dispariția unui scutec pampers;

- reclamațiile privind discuțiile între soți (de genul că soția nu a făcut mâncarea bună) și solicitarea intervenției poliției pentru împăcarea acestora, etc. etc.poza interior stire au gasit o pisica moarta in fata usii

Pe această cale, sfătuim cetățenii ca pentru situațiile în care nu se impune intervenția de urgență a organelor abilitate și pentru evitarea blocării numărului unic de urgență 112, să se adreseze direct Polițiilor municipale sau orășenești, ori polițiștilor din mediul rural, în vederea soluționării sesizărilor acestora.

Informațiile aparțin Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.