A+ A A-

GIRATORIUL DE LA DEDEMAN SE FACE MAI APROAPE DE ORAȘ!

GIRATORIUL DE LA DEDEMAN SE FACE MAI APROAPE DE ORAȘ!

 

poza deschidere stire giratoriul dedemanPentru a sistematiza zona și a permite o fluență a circulației auto la intrarea în Municipiul Roman dinspre Iași, administrația locală a gândit realizarea unui giratoriu care să poată prelua fluxul de mașini care intră și la DEDEMAN, mașinile care vor veni pe Ocolitoarea Centura de Est și acela care intră sau ies din municipiu, pe E85 – DN2.

Cu câteva luni în urmă a fost realizat un proiect în care era implicată și Primăria Cordun, care avea o parte din terenul pe care urma să se realizeze investiția, Stația de Combustibil, care deținea o altă parte a terenului și DEDEMAN, la fel, cu altă parte de teren.

DEDEMAN se implica și financiar pentru realizarea acestui proiect având deschidere directă în viitorul sens giratoriu.

După aprobarea hotărârii de consiliu, legată de această investiție, discuțiile cu administrația din Cordun nu au mai fost atât de cordiale și deschise și s-a căutat altă soluție prin care să nu implice Cordunul.

„Giratoriul l-am mutat față de cum era, l-am adus mai spre Roman, și nu mai am nevoie de colaborarea cu Comuna Cordun.

Ne vom duce mai mult pe Stația Petrom, ne vom duce mai mult spre DEDEMAN și vom rezolva altfel. Am avut întâlniri pe această temă chiar săptămâna trecută iar la PETROM au și început să demoleze să pregătească terenul”, a declarat conducerea Primăriei Roman.

Ce presupune proiectul „Amenajare sens giratoriu la intersecția E85 (DN2) cu strada Plopilor, Municipiul Roman”.poza interior stire giratoriul dedeman

„La capătul străzii Plopilor este în curs de finalizare o stație de sortare și transfer deșeuri menajere care va deservi Municipiul Roman și comunele învecinate.

Accesul din strada Plopilor în E85 este dificil, pe această stradă fiind mai mulți agenți economici mari, în intersecție fiind plasați hipermarket-ul Dedeman, o stație Petrom și un alt agent economic, L`Arte Toscana. Circulația în această intersecție a automobilelor de mare gabarit va crește și va constitui un pericol de accidente creând în plus blocaje ale traficului.

Pentru a micșora riscul accidentelor și a fluidiza traficul în condițiile în care această intersecție se află pe un drum european la limita intravilanului (deci cu un regim de viteză relativ ridicat) soluția este crearea unui sens giratoriu”, se precizează în expunerea de motive de la proiect.

Proiectul are o valoare estimată de aproximativ 1.100.000 de lei.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.