A+ A A-

DECIZIE LOCALĂ: BRAZI DE CRĂCIUN NUMAI ÎN PIAȚA DE GROS!!!

DECIZIE LOCALĂ: BRAZI DE CRĂCIUN NUMAI ÎN PIAȚA DE GROS!!!

 

poza deschidere stire brazi de craciunConducerea Primăriei Municipiului Roman a precizat luni, 24 noiembrie, că a luat decizia de a scoate activitatea de comercializare a brazilor de Crăciun din Piața Centrală a Municipiului Roman.

Activitatea comercială specifică se va desfășura numai în interiorul Pieței de Gros, din strada Islazului, așa că cei care doresc să achiziționeze un brad natural – simbolul tradițional al Crăciunului o pot face doar dacă se deplasează până la ieșirea din municipiu, spre Luțca.

Măsura autorităților locale este explicată prin faptul că în cazul unui spațiu unde se comercializează brazi, legislația impune existența personalului specializat silvic, tehnician pe care Administrația Piețelor Roman nu îl are.

„Decizia a fost luată pentru a nu avea discuții și verificări, așa cum a fost anul trecut, și tot felul de acuzații că s-ar putea vinde mai mulți brazi și multe alte discuții. Dau un exemplu: poți să ai acte pe 100 de brazi și să vinzi 300 de bucăți.poza interior stire brazi de craciun

Noi suntem și în imposibilitatea de a administra acest fapt deoarece nu mai avem personal silvic angajat, lucru care se cere dacă vindem brazi în piață

Nu mai sunt busculade, este un loc larg, deschis, și oricine poate veni să își aleagă un brad, fără aglomerație”, a declarat Laurențiu Leoreanu, primarul Municipiului Roman.

Alternativele ca să ajungem, la Piața de Gros, să ne cumpărăm brazi de Crăciun, sunt cu mașina personală, cu un vecin cu mașina personală sau…pe jos câțiva kilometri buni.

Primii care se vor bucura de decizia Primarului de Roman sunt locuitorii străzilor Martir Cloșca, Banatului, Toma Stelian, Gheorghe Doja, Primăverii.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.