A+ A A-

CONSILIERII ROMAȘCANI: UNA PROMIT ȘI ALTA…VOTEAZĂ!

CONSILIERII ROMAȘCANI: UNA PROMIT ȘI ALTA…VOTEAZĂ!

 

poza deschidere stire consilierii romascaniLa ultima ședință a Consiliului Local Roman, derulată vineri, 21 noiembrie, pe ordinea de zi figura un proiect de hotărâre prin care se lua în discuție opt garaje situate într-un spațiu public în strada Libertății, nr. 3.

Așa cum a explicat arhitecta șefă a Municipiului Roman Ana Maria Alexe, garajele, în număr de opt, fiecare cu o suprafață de 15 metri pătrați, au ieșit din orice termen legal de concesiune sau închiriere și spațiile ar trebui scoase la licitație.

„Proprietarii au avut contract pe 10 ani după care, conform legii, au mai obținut o prelungire de cinci ani. Acum, dumneavoastră decideți, scoatem terenul la licitație tot pentru garaje, ei putând să se prezinte să depună documentele dar fără nici un drept sau decideți să nu mai organizăm nimic și proprietarii să demoleze construcțiile”, a precizat arhitectul șef la Romanului.

Consilierii locali au decis, oficial, încă de anul trecut, că nu mai aprobă construirea sau licitarea terenurilor pentru garaje, în municipiul Roman!poza interior stire consilierii romascani

Aleșii locali sunt și ei oameni și mai uită! Domniile lor au decis că nu mai aprobă garaje pe raza municipiului Roman. Sunt de acord cu termenele existente dar când se expiră se ia măsura demolării pentru pregătirea terenurilor în vederea sistematizărilor care se vor face. Decizia au luat-o anul trecut și au promis că o respectă.

Așa cum au uitat din partea cărui partid au candidat în anul 2012 și pentru care au depus jurământul, acum fiind în cu totul și cu totul alte poziții politice, tot așa au fost înțelegători și cu subiectul garaje, uitând de decizia inițială și aprobând licitație pentru opt garaje, în aceeași zonă și poziție.

„Aveți vreun proiect de sistematizare a zonei? Doriți să realizați ceva acolo? Dacă nu aveți, noi propunem să rămână garajele și să organizați licitație”, au spus consilierii locali.

„Problema este că dumneavoastră decideți astfel dar noi trebuie să organizăm licitație iar dacă se prezintă altcineva și câștigă licitația, poate cere demolarea garajelor”, a precizat Ana Maria Alexe, arhitectul șef al Municipiului Roman.

Actualii proprietari de garaje sunt într-o poziție delicată, puși chiar de consilierii locali care nu au deliberat suficient subiectul!

Consilierii romașcani au aprobat licitație publică, pe 10 ani, pentru cele opt terenuri din Libertății nr. 3, în suprafață singulară de 15 metri pătrați, dar pe care sunt deja garajele actualilor proprietari.

Aleșii locali, prin decizia luată, oferă posibilitatea oricărui romașcan să participe la licitație și să își adjudece suprafețele, în detrimentul actualilor posesori de garaje.

Într-un cuvânt, cine are bani licitează până câștigă și tot scoate actualii proprietari din spațiile existente! Cu ce au ajutat domnii consilieri locali? Au creat un prilej de discordie între cine vine la licitație și actualii proprietari.

Prețul de pornire al licitației este de 5 euro, metru pătrat, per an, adică 15 metri pătrați X 5 euro, metru pătrat.

Concesionarea celor 8 terenuri de câte 15,00 mp, situate în str. Libertăţii,

bl. 3 se va face pe o perioadă de 10 ani. Concesionarii vor plăti autorităţii administraţiei publice locale o redevenţă anuală, nivelul fiind în funcţie de cel de adjudecare, ce porneşte de la 5,00 euro/mp/an.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.