A+ A A-

„MOȘUL” VA ADUCE O SECȚIE DE CARDIOLOGIE MODERNIZATĂ

„MOȘUL” VA ADUCE O SECȚIE DE CARDIOLOGIE MODERNIZATĂ

 

poza deschidere stire mosul va aduce o sectieCel mai sigur, Moș Nicolae va aduce Spitalului Municipal de Urgență Roman o Secție Modernizată de Cardiologie. În prezent, amenajările sunt pe final și urmează să fie adusă aparatura care va întregi investițiile din secție.

Sectorul Cardiologie este vital pentru o unitate medicală și, de multe ori, aparatura și experiența medicilor specialiști salvează vieți.

„Suntem pe final cu amenajarea Compartimentului USTACC și cred că o să fixăm termenul de recepție oficială prima săptămână din decembrie.

Am achiziționat și paturi speciale pentru acel compartiment plus ceea ce înseamnă console și aparatură: stații de monitorizare, etc..

După inaugurare, atât Cardiologia, saloanele de Terapie Intensivă și încă un salon alăturat, vor fi toate monitorizate cu ajutorul unei stații centrale de monitorizare”, a declarat conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Ce este USTACC?poza interior stire mosul va aduce o sectie

Prin definiţia Unităţii de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici (USTACC) se înţelege acel compartiment care îndeplineşte criteriile de spaţiu, dotare tehnică şi de personal pregătit pentru îngrijirea pacienţilor cardiovasculari critici, adică a pacienţilor cu o afecţiune cardiovasculară care a debutat brusc sau a celor cunoscuţi cu afecţiune cardiovasculară cronică a cărei evoluţie se agravează brusc şi a cărei evoluţie imediată poate conduce la deces sau la o disfuncţie cardiovasculară şi/sau multiorganică severă.

USTACC sunt echivalate cu unităţi de terapie intensivă de categoria a doua şi sunt obligate să încheie protocoale de colaborare cu secţia de anestezie şi terapie intensivă (ATI) a spitalului, care să asigure îngrijirea intensivă a pacienţilor în situaţia în care suferinţa acestora se agravează, necesitând suport ventilator avansat, suport hemodinamic avansat şi/sau epurare renală sau hepatică ori dacă dezvoltă o suferinţă organică multiplă.

Numărul paturilor din USTACC este cuprins între patru şi 16, dar nu mai puţin de 8% din numărul total al paturilor secţiei/secţiilor de cardiologie din spital; în unităţile sanitare incluse în programul de tratament intervenţional al infarctului miocardic, acest număr poate fi mai mare, adaptat la numărul pacienţilor trataţi prin program.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.