A+ A A-

CONTORIZAREA INDIVIDUALĂ ESTE BLOCATĂ DE…APA SERV!

CONTORIZAREA INDIVIDUALĂ ESTE BLOCATĂ DE…APA SERV!

 

poza deschidere stire contorizarea individualaUn grup de inițiativă locală, format din locatari ai blocurilor din Municipiul Roman, au făcut nenumărate demersuri ca să fie aprobată contorizarea individuală a locuințelor, în ceea ce privește alimentarea cu apă.

Domniile lor solicitau să se facă o metodologie de citire a apometrelor și de întocmire a contractelor similare cu cele de la E-ON Distribuție, gaze și energie electrică.

Grupul de inițiativă a avut și susținere din partea consilierilor locali și a fost adoptată o hotărâre de consiliu, în acest sens.

APA SERV nu a acceptat ceea ce s-a aprobat în Consiliul Local Roman, membrii grupului de inițiativă declarând că „motivul este că APA SERV ar trebui să justifice pierderile din rețeaua orașului și nu-i convine dacă face contract și citire individuală.

Care este istoria solicitării???

Prin H.C.L. nr. 83/29.05.2014 s-a aprobat Metodologia de repartizare si facturare individuala a consumului de apa înregistrat la branşamentul condominiului" şi „Convenţia - cadru de facturare individuala a consumurilor de apa si canalizare", fiind completată prin H.C.L. nr. 96/30.06.2014.

Împotriva acestei Hotărâri, APAS ERV S.A. Neamţ a formulat o plângere administrativă, înregistrată sub nr. 11.581/01.07.2014, prin care s-a pus în discuţie legalitatea şi aplicabilitatea unor aspecte din cadrul procedurii. Municipiul Roman a demarat o procedură de clarificare a obiecţiunilor ridicate de companie.

În urma întâlnirii realizate cu reprezentanţii acestei societăţi în vederea soluţionării obiecţiunilor formulate, s-a ajuns la concluzia că o parte din obiecţiuni sunt întemeiate, întocmindu-se Procesul verbal înregistrat sub nr.13.345/31.07.2014.

Procesul verbal este adus la cunoștința consilierilor locali și va fi dezbătut vineri, în cadrul unei ședințe ordinare.

Care este situația în prezent???poza interior stire contorizarea individuala

„Ei au mai multe solicitări și noi nu am putut fi de acord cu acestea. Cu unele am fost de acord.

De exemplu, cer ca Proiectul Tehnic să îl facă ei ceea ce nu este corect; proiectul îl face solicitantul, locatarii de pe scară, iar ei pot doar să îl avizeze.

Trebuie să fie mulțumiți și locatarii.

În final, ei nu vor să aplice acest proces verbal pe care l-am discutat cu ei și au acționat în instanță hotărârea locală.

O altă situație ciudată; după ce am discutat acel proces verbal cu APA SERV, doamnele care au participat la discuții au zis că nu autoritatea să decidă, adică „a rămas ca în tren”.

Noi îl introducem acum în Consiliul Local Roman, îl legalizăm și mergem cu el la judecată. Ei nu vor să pună în aplicare hotărârea locală și nu se poate monta contorizare individuală. Să vedem ce decide instanța pentru că APA SERV a atacat hotărârea locală cu metodologia de contorizare și întocmire a contractelor”, a menționat Ovidiu Bojescu, city managerul Municipiului Roman.

Procesul verbal îl puteți consulta în anexa la acesta reportaj.

>>>CLICK AICI<<<

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.