A+ A A-

„APROBĂM DOAR PARCĂRI; DE BARIERE NU DISCUTĂM ACUM !!!”

„APROBĂM DOAR PARCĂRI; DE BARIERE NU DISCUTĂM ACUM !!!”

 

poza deschidere stire aprobam doar parcariScuarul din fața Hotelului Roman Plaza intră într-un proces de modernizare și pentru acest lucru s-a realizat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), documentație care cuprinde toate avizele necesare și proiectul în sine.

În zonă, societatea TUROAG deține prin hotărâre de consiliu local o concesiune pentru locuri de parcare.

Tot în zonă, prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, au fost realizate amenajările urbanistice moderne ale scuarului și un număr de parcări care înconjoară complexul urbanistic modern al fântânii.

Acele locuri de parcare nu pot fi utilizate în scop comercial. Primăria Roman va continua modernizarea spațiului din jurul scuarului și va realiza locuri de parcare.

Ce spune proiectul de hotărâre care se va aproba?poza interior stire aprobam doar parcari

„Supun aprobării Consiliului local PLANUL URBANISTIC ZONAL „AMENAJARE PARCĂRI ZONA HOTEL ROMAN”, proiect nr. 1/2014 elaborat de S.C. IMROM S.A. Roman. Zona avuta in vedere a fi sistematizata se afla in centrul municipiului Roman, fiind marginita de : Bulevardul Roman Musat, str. Alexandru cel Bun, Bloc 24 B-dul Roman Musat si Hotel Roman. Zona nu prezinta diferente de nivel. Sistematizarea acestei zone consta in crearea de parcari noi in zone care in prezent sunt folosite pentru stationarea autovehiculelor dar nu sunt amenajate corespunzator. Totodata vor fi revizuite zonele destinate traficului pietonal din acest areal. Terenul pe care este amplasat proiectul este situat in intravilanul mun. Roman si apartine domeniului public. Functiunea aprobata prin PUG este de zona cai de comunicatie rutiera si constructii aferente. Prin amenajarea Scuarului Hotel Roman prin Proiectul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU), finantat prin fonduri UE cat si prin modernizarea Hotelului Roman, aceasta zona a devenit un punct de atractie important din mun. Roman. Zona atrage un numar mai mare de vizitatori decat era inainte de realizarea celor doua proiecte enuntate anterior. Acest fapt impune cresterea numarului locurilor de parcare existente in zona cat si crearea unui sistem prin care sa fie descurajata stationarea nejustificata a autovehiculelor pe o perioada mai mare de timp. Pentru beneficiarul concesiunii aprobate prin H.C.L. nr. 80/30.06.2011 şi H.C.L. nr. 98/30.06.2014, S.C. TUROAG S.A. Roman, se propune rezervarea unui număr de 30 de locuri de parcare din care 11 separate cu o barieră. Locurile adiacente scuarului şi carosabilul vor fi folosite fără restricţii”, se precizează în documentul Primăriei Municipiului Roman.

În zonă au fost montate anticipat bariere, momentan nefuncționale. Ce spun autoritățile locale despre acest aspect? Vor fi sa nu vor fi bariere la Hotel Roman Plaza???

„Noi, prima dată, trebuie să facem parcări! Trebuie să organizăm zona, acesta este planul! După aceea, dacă aleșii locali își dau acordul pentru amplasarea barierelor, mai vedem, dacă nu își dau acordul…, nu vor fi bariere!

Pentru amplasarea barierelor mai trebuie dat un aviz, noi aprobăm acum un PUZ care nu înseamnă, musai, că se pun și bariere.

Acum, se aprobă un plan de sistematizare a zonei; consiliul își dă avizul dacă se va face sau nu.

Avem un PUZ: dacă trece de consiliu local, se va pune în practică, dacă nu trece, nu se va mai pune în practică!

Locurile de parcare realizate prin PIDU nu pot fi blocate cu bariere, clar! Vom vedea ce hotărâre va lua Consiliul Local al Municipiului Roman”, a precizat Ovidiu Bojescu, city managerul municipiului Roman.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.